
Składniki
5 łyżek
400 gramów
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
2 łyżki
400 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu aldente. Wodę od gotowania makaronu zostawiam około 400 ml.
Krok 2
Kotleciki sojowe przekładam do garnka, zalewam litrem wody gorącej, dodaję jedną kostkę Knorr bulion warzywny. Odstawiam na 10 minut do napęcznienia. Odcedzam i mocno odciskam z wody. Następnie kroję w kostkę.
Krok 3
Cebulę i czosnek obieram, drobno kroję i przesmażam na oleju. Marchewkę obieram i kroję w pół talarki cienkie. Do cebuli dodaję paprykę pokrojoną, marchewkę, kotleciki sojowe kostkę, tofu rozduszone widelcem i dalej przesmażam. Dodaję koncentrat pomidorowy, przecier pomidorowy i część wody od makaronu, dwie kostki Knorr bulion warzywny. Całość smażę na wolnym ogniu około 15 minut. Na końcu doprawiam papryką wędzoną, pieprzem, ziołami. Sos podaję z makaronem. Opcjonalnie oliwki, pomidorki. W zależności od gęstości sosu dolewam jeszcze wodę od makaronu jeżeli jest potrzeba.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































