
Składniki
250 gramów
1 sztuka
2 łyżeczki
3 łyżeczki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak umyj, osusz i przebierz. Zalej gorącą wodą, podgotuj i przetrzyj przez sito.

Krok 2
Oliwę i żółtka utrzyj, potem wymieszaj ze szpinakiem.

Krok 3
Dodaj ocet i przyprawy oraz musztardę i wymieszaj.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej