Klasyczny sos Ravigotte przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczny sos Ravigotte

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

3 łyżeczki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak umyj, osusz i przebierz. Zalej gorącą wodą, podgotuj i przetrzyj przez sito.

Klasyczny sos Ravigotte - Krok 1

Krok 2

Oliwę i żółtka utrzyj, potem wymieszaj ze szpinakiem.

Klasyczny sos Ravigotte - Krok 2

Krok 3

Dodaj ocet i przyprawy oraz musztardę i wymieszaj.

Klasyczny sos Ravigotte - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej