Klasyczny sos Ravigotte przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczny sos Ravigotte

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

3 łyżeczki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak umyj, osusz i przebierz. Zalej gorącą wodą, podgotuj i przetrzyj przez sito.

Klasyczny sos Ravigotte - Krok 1

Krok 2

Oliwę i żółtka utrzyj, potem wymieszaj ze szpinakiem.

Klasyczny sos Ravigotte - Krok 2

Krok 3

Dodaj ocet i przyprawy oraz musztardę i wymieszaj.

Klasyczny sos Ravigotte - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej