Klasyczny sos Ravigotte przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczny sos Ravigotte

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

3 łyżeczki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak umyj, osusz i przebierz. Zalej gorącą wodą, podgotuj i przetrzyj przez sito.

Klasyczny sos Ravigotte - Krok 1

Krok 2

Oliwę i żółtka utrzyj, potem wymieszaj ze szpinakiem.

Klasyczny sos Ravigotte - Krok 2

Krok 3

Dodaj ocet i przyprawy oraz musztardę i wymieszaj.

Klasyczny sos Ravigotte - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej