Składniki
250 gramów
1 sztuka
2 łyżeczki
3 łyżeczki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak umyj, osusz i przebierz. Zalej gorącą wodą, podgotuj i przetrzyj przez sito.
Krok 2
Oliwę i żółtka utrzyj, potem wymieszaj ze szpinakiem.
Krok 3
Dodaj ocet i przyprawy oraz musztardę i wymieszaj.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej