Sos andaluzyjski I przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos andaluzyjski I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 pęczek

2 łyżki

50 mililitrów

1 szklanka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę zmiel, a następnie połącz z majonezem.

Krok 2

Dodaj wino, koncentrat pomidorowy.

Krok 3

Posiekaj pietruszkę i dodaj do sosu. Dopraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej