Sos andaluzyjski I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos andaluzyjski I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 pęczek

2 łyżki

50 mililitrów

1 szklanka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę zmiel, a następnie połącz z majonezem.

Krok 2

Dodaj wino, koncentrat pomidorowy.

Krok 3

Posiekaj pietruszkę i dodaj do sosu. Dopraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej