Sos andaluzyjski I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos andaluzyjski I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 pęczek

2 łyżki

50 mililitrów

1 szklanka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę zmiel, a następnie połącz z majonezem.

Krok 2

Dodaj wino, koncentrat pomidorowy.

Krok 3

Posiekaj pietruszkę i dodaj do sosu. Dopraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Burgery z grilla
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej