
Składniki
null
null
null
1 pęczek
2 łyżki
50 mililitrów
1 szklanka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę zmiel, a następnie połącz z majonezem.
Krok 2
Dodaj wino, koncentrat pomidorowy.
Krok 3
Posiekaj pietruszkę i dodaj do sosu. Dopraw do smaku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej