Sos „Agata” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „Agata”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

25 gramów

1 pęczek

50 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez wymieszaj ze śmietaną.

Krok 2

Ser żółty zetrzyj na tarce.

Krok 3

Kapary umyj i drobno posiekaj.

Krok 4

Koperek posiekaj i dodaj do kaparów.

Krok 5

Wszystkie składniki dodaj do majonezu wymieszanego ze śmietaną i dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Agata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Agata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Agata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Agata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Agata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Agata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Agata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Agata” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej