
Składniki
1 opakowanie
2 szczypty
5 łyżek
5 łyżek
6 sztuk
6 szczypt
5 szczypt
2 łyżki
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zacznij gotować wodę na makaron oraz dodaj do niej 2 łyżki soli aby się nie kleił. Podczas gdy makaron się szykuje możemy zacząć brać się za pieczarki i filet. Kurczaka kroimy w małe kawałeczki i rzucamy na smażący się olej w rondelku bądź patelni. Aż mięso zacznie się przysmażać czekamy z pieczarkami, te kroimy w plasterki i po obsmażeniu się mięsa również dodajemy je do rondelka.
Krok 2
Gdy mięso w pełni stwardnieje i zostanie dokładnie obsmażone a pieczarki oddadzą wodę dolewamy całą śmietanę dokładnie mieszamy i dodajemy zioła prowansalskie, czosnek granulowany, paprykę ostrą i vegetę. całość mieszamy i wyczekujemy aż makaron będzie pulchny i miękki.
Krok 3
Gdy makaron jest gotowy przelewamy go do durszlaka odcedzamy i wrzucamy do miski po czym dolewamy sos mieszamy i wszystko jest gotowe :).
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej