Składniki
1 opakowanie
2 szczypty
5 łyżek
5 łyżek
6 sztuk
6 szczypt
5 szczypt
2 łyżki
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zacznij gotować wodę na makaron oraz dodaj do niej 2 łyżki soli aby się nie kleił. Podczas gdy makaron się szykuje możemy zacząć brać się za pieczarki i filet. Kurczaka kroimy w małe kawałeczki i rzucamy na smażący się olej w rondelku bądź patelni. Aż mięso zacznie się przysmażać czekamy z pieczarkami, te kroimy w plasterki i po obsmażeniu się mięsa również dodajemy je do rondelka.
Krok 2
Gdy mięso w pełni stwardnieje i zostanie dokładnie obsmażone a pieczarki oddadzą wodę dolewamy całą śmietanę dokładnie mieszamy i dodajemy zioła prowansalskie, czosnek granulowany, paprykę ostrą i vegetę. całość mieszamy i wyczekujemy aż makaron będzie pulchny i miękki.
Krok 3
Gdy makaron jest gotowy przelewamy go do durszlaka odcedzamy i wrzucamy do miski po czym dolewamy sos mieszamy i wszystko jest gotowe :).
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej