Makaron z sosem śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem śmietanowym

Autor: koneliw

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 szczypty

5 łyżek

5 łyżek

6 sztuk

6 szczypt

5 szczypt

2 łyżki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacznij gotować wodę na makaron oraz dodaj do niej 2 łyżki soli aby się nie kleił. Podczas gdy makaron się szykuje możemy zacząć brać się za pieczarki i filet. Kurczaka kroimy w małe kawałeczki i rzucamy na smażący się olej w rondelku bądź patelni. Aż mięso zacznie się przysmażać czekamy z pieczarkami, te kroimy w plasterki i po obsmażeniu się mięsa również dodajemy je do rondelka.

Krok 2

Gdy mięso w pełni stwardnieje i zostanie dokładnie obsmażone a pieczarki oddadzą wodę dolewamy całą śmietanę dokładnie mieszamy i dodajemy zioła prowansalskie, czosnek granulowany, paprykę ostrą i vegetę. całość mieszamy i wyczekujemy aż makaron będzie pulchny i miękki.

Krok 3

Gdy makaron jest gotowy przelewamy go do durszlaka odcedzamy i wrzucamy do miski po czym dolewamy sos mieszamy i wszystko jest gotowe :).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej