Makaron z sosem śmietanowym

Autor:

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 szczypty

5 łyżek

5 łyżek

6 sztuk

6 szczypt

5 szczypt

2 łyżki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacznij gotować wodę na makaron oraz dodaj do niej 2 łyżki soli aby się nie kleił. Podczas gdy makaron się szykuje możemy zacząć brać się za pieczarki i filet. Kurczaka kroimy w małe kawałeczki i rzucamy na smażący się olej w rondelku bądź patelni. Aż mięso zacznie się przysmażać czekamy z pieczarkami, te kroimy w plasterki i po obsmażeniu się mięsa również dodajemy je do rondelka.

Krok 2

Gdy mięso w pełni stwardnieje i zostanie dokładnie obsmażone a pieczarki oddadzą wodę dolewamy całą śmietanę dokładnie mieszamy i dodajemy zioła prowansalskie, czosnek granulowany, paprykę ostrą i vegetę. całość mieszamy i wyczekujemy aż makaron będzie pulchny i miękki.

Krok 3

Gdy makaron jest gotowy przelewamy go do durszlaka odcedzamy i wrzucamy do miski po czym dolewamy sos mieszamy i wszystko jest gotowe :).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej