
Składniki
300 gramów
15 sztuk
6 łyżek
1 łyżeczka
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokrój w grube plastry, cebulę w piórka. Czosnek posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek i cebulę. Następnie dodaj pieczarki i smaż chwilę na mocnym ogniu.
Krok 3
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź.
Krok 4
Przesmażone pieczarki wymieszaj z gorącym makaronem, dopraw Delikatem Knorr, pieprzem i tymiankiem. Posyp startym serem. Makaron wyłóż na talerze i udekoruj listkami ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej