Aromatyczne wstążki z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne wstążki z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
523 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

391 osób wydrukowało

Pobierz pdf

509 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

15 sztuk

6 łyżek

1 łyżeczka

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w grube plastry, cebulę w piórka. Czosnek posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek i cebulę. Następnie dodaj pieczarki i smaż chwilę na mocnym ogniu.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź.

Krok 4

Przesmażone pieczarki wymieszaj z gorącym makaronem, dopraw Delikatem Knorr, pieprzem i tymiankiem. Posyp startym serem. Makaron wyłóż na talerze i udekoruj listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne wstążki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne wstążki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne wstążki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne wstążki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne wstążki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne wstążki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne wstążki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne wstążki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Włoska zupa minestrone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej