
Składniki
300 gramów
15 sztuk
6 łyżek
1 łyżeczka
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokrój w grube plastry, cebulę w piórka. Czosnek posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek i cebulę. Następnie dodaj pieczarki i smaż chwilę na mocnym ogniu.
Krok 3
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź.
Krok 4
Przesmażone pieczarki wymieszaj z gorącym makaronem, dopraw Delikatem Knorr, pieprzem i tymiankiem. Posyp startym serem. Makaron wyłóż na talerze i udekoruj listkami ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej