Aromatyczne wstążki z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne wstążki z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
523 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

390 osób wydrukowało

Pobierz pdf

501 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

15 sztuk

6 łyżek

1 łyżeczka

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w grube plastry, cebulę w piórka. Czosnek posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek i cebulę. Następnie dodaj pieczarki i smaż chwilę na mocnym ogniu.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź.

Krok 4

Przesmażone pieczarki wymieszaj z gorącym makaronem, dopraw Delikatem Knorr, pieprzem i tymiankiem. Posyp startym serem. Makaron wyłóż na talerze i udekoruj listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne wstążki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne wstążki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne wstążki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne wstążki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne wstążki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne wstążki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne wstążki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne wstążki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej