
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
5 łyżek
0.5 kilograma
2 łyżki
0.5 pęczka
1 sztuka
200 gramów
null
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę pokrój w pół plastry. zalej wodą do pokrycia i zagotuj.
Krok 4
Przełóż do marchewki. Dodaj Bulion grzybowy Knorr, ziele angielskie, dopraw pieprzem i wymieszaj. Duś do miękkości.
Krok 5
Mąkę wymieszaj ze śmietaną. Dodaj do grzybów – zagęść. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Podawaj z grzybami.
Krok 2
Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Przesmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Dodaj pokrojone grzyby. Wszystko razem duś, ale tak, by nie odparował sok z grzybów.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej