Makaron z duszonymi kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z duszonymi kurkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

5 łyżek

0.5 kilograma

2 łyżki

0.5 pęczka

1 sztuka

200 gramów

null

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę pokrój w pół plastry. zalej wodą do pokrycia i zagotuj.

Krok 4

Przełóż do marchewki. Dodaj Bulion grzybowy Knorr, ziele angielskie, dopraw pieprzem i wymieszaj. Duś do miękkości.

Krok 5

Mąkę wymieszaj ze śmietaną. Dodaj do grzybów – zagęść. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Podawaj z grzybami.

Krok 2

Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Przesmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Dodaj pokrojone grzyby. Wszystko razem duś, ale tak, by nie odparował sok z grzybów.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z duszonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z duszonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z duszonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z duszonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z duszonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z duszonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z duszonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z duszonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej