Makaron z duszonymi kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z duszonymi kurkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

5 łyżek

0.5 kilograma

2 łyżki

0.5 pęczka

1 sztuka

200 gramów

null

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę pokrój w pół plastry. zalej wodą do pokrycia i zagotuj.

Krok 4

Przełóż do marchewki. Dodaj Bulion grzybowy Knorr, ziele angielskie, dopraw pieprzem i wymieszaj. Duś do miękkości.

Krok 5

Mąkę wymieszaj ze śmietaną. Dodaj do grzybów – zagęść. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Podawaj z grzybami.

Krok 2

Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Przesmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Dodaj pokrojone grzyby. Wszystko razem duś, ale tak, by nie odparował sok z grzybów.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z duszonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z duszonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z duszonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z duszonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z duszonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z duszonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z duszonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z duszonymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej