Fettuccine al pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fettuccine al pesto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

400 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku zagotuj wodę na makaron.

Krok 2

Ziemniaki obierz, pokrój w paski, a fasolki przekrój na połówki.

Krok 3

Kiedy woda ponownie zacznie wrzeć włóż makaron.

Krok 4

Przygotuj sos pesto.

Krok 5

Wymieszaj makaron z ziemniakami, fasolką i sosem pesto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fettuccine al pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fettuccine al pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fettuccine al pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fettuccine al pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fettuccine al pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fettuccine al pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fettuccine al pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fettuccine al pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Roladki z bakłażana
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej