
Składniki
2 sztuki
200 gramów
400 gramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużym garnku zagotuj wodę na makaron.
Krok 2
Ziemniaki obierz, pokrój w paski, a fasolki przekrój na połówki.
Krok 3
Kiedy woda ponownie zacznie wrzeć włóż makaron.
Krok 4
Przygotuj sos pesto.
Krok 5
Wymieszaj makaron z ziemniakami, fasolką i sosem pesto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej