Won ton z krewetkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

98 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

60 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść i zmiksuj.

Won ton z krewetkami - Krok 1

Krok 2

Dodaj białko, czarny pieprz, olej sezamowy, skrobię kukurydzianą, sos sojowy, dymkę oraz orzechy wodne. Dopraw przyprawą Knorr.

Won ton z krewetkami - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowanym nadzieniem napełniaj kawałki ciasta i sklejaj brzegi, tworząc małe sakiewki.

Won ton z krewetkami - Krok 3

Krok 4

Pierożki ugotuj na parze. Posyp świeżą kolendrą i podawaj z sosem rybnym do maczania w miseczce.

Won ton z krewetkami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej