Won ton z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Won ton z krewetkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
121 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

60 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść i zmiksuj.

Won ton z krewetkami - Krok 1

Krok 2

Dodaj białko, czarny pieprz, olej sezamowy, skrobię kukurydzianą, sos sojowy, dymkę oraz orzechy wodne. Dopraw przyprawą Knorr.

Won ton z krewetkami - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowanym nadzieniem napełniaj kawałki ciasta i sklejaj brzegi, tworząc małe sakiewki.

Won ton z krewetkami - Krok 3

Krok 4

Pierożki ugotuj na parze. Posyp świeżą kolendrą i podawaj z sosem rybnym do maczania w miseczce.

Won ton z krewetkami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Won ton z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kutia
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Won ton z krewetkamiWon ton z krewetkami

Krewetki oczyść i zmiksuj.