
Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
60 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść i zmiksuj.

Krok 2
Dodaj białko, czarny pieprz, olej sezamowy, skrobię kukurydzianą, sos sojowy, dymkę oraz orzechy wodne. Dopraw przyprawą Knorr.

Krok 3
Tak przygotowanym nadzieniem napełniaj kawałki ciasta i sklejaj brzegi, tworząc małe sakiewki.

Krok 4
Pierożki ugotuj na parze. Posyp świeżą kolendrą i podawaj z sosem rybnym do maczania w miseczce.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej