Przekąska z sera halloumi i chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąska z sera halloumi i chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

226 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

227 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

160 gramów

90 gramów

250 mililitrów

125 gramów

1 szczypta

2 sztuki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr wymieszaj z wodą i zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Do wystudzonego sosu dodaj roztrzepane jajka, miękkie masło, pokrojoną kiełbasę i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Następnie dodaj do ciasta mąkę, starty ser oraz gałkę muszkatołową. Ponownie wymieszaj ciasto.

Krok 4

Formuj małe kulki i wstaw je do zamrażalki na 30 minut.

Krok 5

Rozgrzej olej w garnku i smaż w głębokim tłuszczu kulki serowe. Po usmażeniu przełóż kulki na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj na wykałaczkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej