Przekąska z sera halloumi i chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąska z sera halloumi i chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

238 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

105 osób wydrukowało

Pobierz pdf

264 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

160 gramów

90 gramów

250 mililitrów

125 gramów

1 szczypta

2 sztuki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr wymieszaj z wodą i zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Do wystudzonego sosu dodaj roztrzepane jajka, miękkie masło, pokrojoną kiełbasę i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Następnie dodaj do ciasta mąkę, starty ser oraz gałkę muszkatołową. Ponownie wymieszaj ciasto.

Krok 4

Formuj małe kulki i wstaw je do zamrażalki na 30 minut.

Krok 5

Rozgrzej olej w garnku i smaż w głębokim tłuszczu kulki serowe. Po usmażeniu przełóż kulki na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj na wykałaczkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chleb w jajku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej