Przekąska z sera halloumi i chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąska z sera halloumi i chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

168 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

209 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

160 gramów

90 gramów

250 mililitrów

125 gramów

1 szczypta

2 sztuki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr wymieszaj z wodą i zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Do wystudzonego sosu dodaj roztrzepane jajka, miękkie masło, pokrojoną kiełbasę i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Następnie dodaj do ciasta mąkę, starty ser oraz gałkę muszkatołową. Ponownie wymieszaj ciasto.

Krok 4

Formuj małe kulki i wstaw je do zamrażalki na 30 minut.

Krok 5

Rozgrzej olej w garnku i smaż w głębokim tłuszczu kulki serowe. Po usmażeniu przełóż kulki na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj na wykałaczkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczarki nadziewane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej