Koreczki z halloumi - przekąski z chorizo i serem | Przepisy.pl pixel

Przekąska z sera halloumi i chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
241 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

269 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

160 gramów

90 gramów

250 mililitrów

125 gramów

1 szczypta

2 sztuki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr wymieszaj z wodą i zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Do wystudzonego sosu dodaj roztrzepane jajka, miękkie masło, pokrojoną kiełbasę i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Następnie dodaj do ciasta mąkę, starty ser oraz gałkę muszkatołową. Ponownie wymieszaj ciasto.

Krok 4

Formuj małe kulki i wstaw je do zamrażalki na 30 minut.

Krok 5

Rozgrzej olej w garnku i smaż w głębokim tłuszczu kulki serowe. Po usmażeniu przełóż kulki na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj na wykałaczkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczona cukinia
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej