Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
5 łyżek
100 mililitrów
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brukselkę ugotuj w osolonej wodzie, by była miękka.
Krok 2
Odcedź, przełóż do miski i skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Przygotuj ciasto - wino wymieszaj z żółtkiem i olejem, dodaj mąkę, cukier i wyrób ciasto.
Krok 4
Z białek ubij pianę, dodaj do ciasta i wymieszaj.
Krok 5
W głębokim rondlu rozgrzej olej.
Krok 6
Brukselkę zanurzaj w cieście i wkładaj na rozgrzany olej. Smaż na złoto.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej