Brukselka w winnym cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brukselka w winnym cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

5 łyżek

100 mililitrów

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę ugotuj w osolonej wodzie, by była miękka.

Krok 2

Odcedź, przełóż do miski i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Przygotuj ciasto - wino wymieszaj z żółtkiem i olejem, dodaj mąkę, cukier i wyrób ciasto.

Krok 4

Z białek ubij pianę, dodaj do ciasta i wymieszaj.

Krok 5

W głębokim rondlu rozgrzej olej.

Krok 6

Brukselkę zanurzaj w cieście i wkładaj na rozgrzany olej. Smaż na złoto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukselka w winnym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukselka w winnym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukselka w winnym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukselka w winnym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukselka w winnym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukselka w winnym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukselka w winnym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brukselka w winnym cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej