Brukselka w winnym cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brukselka w winnym cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

5 łyżek

100 mililitrów

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę ugotuj w osolonej wodzie, by była miękka.

Krok 2

Odcedź, przełóż do miski i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Przygotuj ciasto - wino wymieszaj z żółtkiem i olejem, dodaj mąkę, cukier i wyrób ciasto.

Krok 4

Z białek ubij pianę, dodaj do ciasta i wymieszaj.

Krok 5

W głębokim rondlu rozgrzej olej.

Krok 6

Brukselkę zanurzaj w cieście i wkładaj na rozgrzany olej. Smaż na złoto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukselka w winnym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukselka w winnym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukselka w winnym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukselka w winnym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukselka w winnym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukselka w winnym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukselka w winnym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brukselka w winnym cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej