
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
5 łyżek
100 mililitrów
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brukselkę ugotuj w osolonej wodzie, by była miękka.
Krok 2
Odcedź, przełóż do miski i skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Przygotuj ciasto - wino wymieszaj z żółtkiem i olejem, dodaj mąkę, cukier i wyrób ciasto.
Krok 4
Z białek ubij pianę, dodaj do ciasta i wymieszaj.
Krok 5
W głębokim rondlu rozgrzej olej.
Krok 6
Brukselkę zanurzaj w cieście i wkładaj na rozgrzany olej. Smaż na złoto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej