
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
0.5 kilograma
1 szczypta
5 sztuk
150 gramów
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuła podziel na różyczki i gotuj w lekko osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedź, ostudź i drobno pokrój.

Krok 2
Oddziel żółtka od białka i wymieszaj je z mąką i brokułem. W misce ubij białka z odrobiną soli następnie wymieszaj je z żółtkami i dopraw solą i pieprzem. Delikatnie razem wymieszaj.

Krok 3
Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Pomidory obierz ze skórek i pokrój w kostkę, dodaj do cebuli i smaż przez 5 minut mieszając od czasu do czasu.

Krok 4
Ciasto z brokułami wylej do wysmarowanej masłem i wyłożonej pergaminem blachy o wymiarach ok. 20x30 cm. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180 st. C.

Krok 5
Na ciepłe ciasto wyłóż farsz i zwiń w roladę następnie odstaw do lodówki, do schłodzenia, na 1 godz.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej