
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
0.5 kilograma
1 szczypta
5 sztuk
150 gramów
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuła podziel na różyczki i gotuj w lekko osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedź, ostudź i drobno pokrój.

Krok 2
Oddziel żółtka od białka i wymieszaj je z mąką i brokułem. W misce ubij białka z odrobiną soli następnie wymieszaj je z żółtkami i dopraw solą i pieprzem. Delikatnie razem wymieszaj.

Krok 3
Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Pomidory obierz ze skórek i pokrój w kostkę, dodaj do cebuli i smaż przez 5 minut mieszając od czasu do czasu.

Krok 4
Ciasto z brokułami wylej do wysmarowanej masłem i wyłożonej pergaminem blachy o wymiarach ok. 20x30 cm. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180 st. C.

Krok 5
Na ciepłe ciasto wyłóż farsz i zwiń w roladę następnie odstaw do lodówki, do schłodzenia, na 1 godz.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























