Brokułowa rolada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokułowa rolada

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 kilograma

1 szczypta

5 sztuk

150 gramów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła podziel na różyczki i gotuj w lekko osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedź, ostudź i drobno pokrój.

Brokułowa rolada - Krok 1

Krok 2

Oddziel żółtka od białka i wymieszaj je z mąką i brokułem. W misce ubij białka z odrobiną soli następnie wymieszaj je z żółtkami i dopraw solą i pieprzem. Delikatnie razem wymieszaj.

Brokułowa rolada - Krok 2

Krok 1

Ciasto z brokułami wylej do wysmarowanej masłem i wyłożonej pergaminem blachy o wymiarach ok. 20x30 cm. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180 st. C.

Brokułowa rolada - Krok 1

Krok 1

Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Pomidory obierz ze skórek i pokrój w kostkę, dodaj do cebuli i smaż przez 5 minut mieszając od czasu do czasu.

Brokułowa rolada - Krok 1

Krok 1

Na ciepłe ciasto wyłóż farsz i zwiń w roladę następnie odstaw do lodówki, do schłodzenia, na 1 godz.

Brokułowa rolada - Krok 1
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokułowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokułowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokułowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokułowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokułowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokułowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokułowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokułowa rolada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej