Brokułowa rolada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokułowa rolada

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
96 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 kilograma

1 szczypta

5 sztuk

150 gramów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła podziel na różyczki i gotuj w lekko osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedź, ostudź i drobno pokrój.

Brokułowa rolada - Krok 1

Krok 2

Oddziel żółtka od białka i wymieszaj je z mąką i brokułem. W misce ubij białka z odrobiną soli następnie wymieszaj je z żółtkami i dopraw solą i pieprzem. Delikatnie razem wymieszaj.

Brokułowa rolada - Krok 2

Krok 3

Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Pomidory obierz ze skórek i pokrój w kostkę, dodaj do cebuli i smaż przez 5 minut mieszając od czasu do czasu.

Brokułowa rolada - Krok 3

Krok 4

Ciasto z brokułami wylej do wysmarowanej masłem i wyłożonej pergaminem blachy o wymiarach ok. 20x30 cm. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180 st. C.

Brokułowa rolada - Krok 4

Krok 5

Na ciepłe ciasto wyłóż farsz i zwiń w roladę następnie odstaw do lodówki, do schłodzenia, na 1 godz.

Brokułowa rolada - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokułowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokułowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokułowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokułowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokułowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokułowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokułowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokułowa rolada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sarmale
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej