Brokułowa rolada

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

0.5 kilograma

1 szczypta

5 sztuk

150 gramów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła podziel na różyczki i gotuj w lekko osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedź, ostudź i drobno pokrój.

Brokułowa rolada - Krok 1

Krok 2

Oddziel żółtka od białka i wymieszaj je z mąką i brokułem. W misce ubij białka z odrobiną soli następnie wymieszaj je z żółtkami i dopraw solą i pieprzem. Delikatnie razem wymieszaj.

Brokułowa rolada - Krok 2

Krok 1

Ciasto z brokułami wylej do wysmarowanej masłem i wyłożonej pergaminem blachy o wymiarach ok. 20x30 cm. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180 st. C.

Brokułowa rolada - Krok 1

Krok 1

Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Pomidory obierz ze skórek i pokrój w kostkę, dodaj do cebuli i smaż przez 5 minut mieszając od czasu do czasu.

Brokułowa rolada - Krok 1

Krok 1

Na ciepłe ciasto wyłóż farsz i zwiń w roladę następnie odstaw do lodówki, do schłodzenia, na 1 godz.

Brokułowa rolada - Krok 1
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokułowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokułowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokułowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokułowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokułowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokułowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokułowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej