Tajski burger przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajski burger

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli mamy gotowe filety to wystarczy je zmielić Przełożyć do miski, dodać posiekaną drobno cebulę, kolendrę, chilli, pastę curry, łyżeczkę soku z limonki, pieprz i sos rybny, wymieszaj aż się wszystko dobrze połączy. Uformować małe kotleciki.

Krok 2

Patelnię rozgrzać z olejem. Obsmażyć kotleciki przez 3-4 minuty z każdej strony, na złoto.

Krok 3

Pomidora i ogórka pokroić na plasterki. Bułkę przeciąć na pół. Sos czosnkowy wymieszać z jogurtem i majonezem, dodać łyżeczkę soku z limonki.

Krok 4

Na półowkę bułki dać trochę sosu, na to kotlecika rybnego, następnie plastry pomidora i ogórka. Polać sosem, przykryć drugą połówką bułki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cukinia z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej