
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
4 sztuki
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jeśli mamy gotowe filety to wystarczy je zmielić Przełożyć do miski, dodać posiekaną drobno cebulę, kolendrę, chilli, pastę curry, łyżeczkę soku z limonki, pieprz i sos rybny, wymieszaj aż się wszystko dobrze połączy. Uformować małe kotleciki.
Krok 2
Patelnię rozgrzać z olejem. Obsmażyć kotleciki przez 3-4 minuty z każdej strony, na złoto.
Krok 3
Pomidora i ogórka pokroić na plasterki. Bułkę przeciąć na pół. Sos czosnkowy wymieszać z jogurtem i majonezem, dodać łyżeczkę soku z limonki.
Krok 4
Na półowkę bułki dać trochę sosu, na to kotlecika rybnego, następnie plastry pomidora i ogórka. Polać sosem, przykryć drugą połówką bułki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej