Tajski burger przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajski burger

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

4 sztuki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli mamy gotowe filety to wystarczy je zmielić Przełożyć do miski, dodać posiekaną drobno cebulę, kolendrę, chilli, pastę curry, łyżeczkę soku z limonki, pieprz i sos rybny, wymieszaj aż się wszystko dobrze połączy. Uformować małe kotleciki.

Krok 2

Patelnię rozgrzać z olejem. Obsmażyć kotleciki przez 3-4 minuty z każdej strony, na złoto.

Krok 3

Pomidora i ogórka pokroić na plasterki. Bułkę przeciąć na pół. Sos czosnkowy wymieszać z jogurtem i majonezem, dodać łyżeczkę soku z limonki.

Krok 4

Na półowkę bułki dać trochę sosu, na to kotlecika rybnego, następnie plastry pomidora i ogórka. Polać sosem, przykryć drugą połówką bułki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej