Tajski burger przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajski burger

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

4 sztuki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli mamy gotowe filety to wystarczy je zmielić Przełożyć do miski, dodać posiekaną drobno cebulę, kolendrę, chilli, pastę curry, łyżeczkę soku z limonki, pieprz i sos rybny, wymieszaj aż się wszystko dobrze połączy. Uformować małe kotleciki.

Krok 2

Patelnię rozgrzać z olejem. Obsmażyć kotleciki przez 3-4 minuty z każdej strony, na złoto.

Krok 3

Pomidora i ogórka pokroić na plasterki. Bułkę przeciąć na pół. Sos czosnkowy wymieszać z jogurtem i majonezem, dodać łyżeczkę soku z limonki.

Krok 4

Na półowkę bułki dać trochę sosu, na to kotlecika rybnego, następnie plastry pomidora i ogórka. Polać sosem, przykryć drugą połówką bułki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej