Tajski burger przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajski burger

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

4 sztuki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli mamy gotowe filety to wystarczy je zmielić Przełożyć do miski, dodać posiekaną drobno cebulę, kolendrę, chilli, pastę curry, łyżeczkę soku z limonki, pieprz i sos rybny, wymieszaj aż się wszystko dobrze połączy. Uformować małe kotleciki.

Krok 2

Patelnię rozgrzać z olejem. Obsmażyć kotleciki przez 3-4 minuty z każdej strony, na złoto.

Krok 3

Pomidora i ogórka pokroić na plasterki. Bułkę przeciąć na pół. Sos czosnkowy wymieszać z jogurtem i majonezem, dodać łyżeczkę soku z limonki.

Krok 4

Na półowkę bułki dać trochę sosu, na to kotlecika rybnego, następnie plastry pomidora i ogórka. Polać sosem, przykryć drugą połówką bułki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajski burger - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej