Składniki
400 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jeśli mamy gotowe filety to wystarczy je zmielić Przełożyć do miski, dodać posiekaną drobno cebulę, kolendrę, chilli, pastę curry, łyżeczkę soku z limonki, pieprz i sos rybny, wymieszaj aż się wszystko dobrze połączy. Uformować małe kotleciki.
Krok 2
Patelnię rozgrzać z olejem. Obsmażyć kotleciki przez 3-4 minuty z każdej strony, na złoto.
Krok 3
Pomidora i ogórka pokroić na plasterki. Bułkę przeciąć na pół. Sos czosnkowy wymieszać z jogurtem i majonezem, dodać łyżeczkę soku z limonki.
Krok 4
Na półowkę bułki dać trochę sosu, na to kotlecika rybnego, następnie plastry pomidora i ogórka. Polać sosem, przykryć drugą połówką bułki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej