Kiełbaski w piwnej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbaski w piwnej marynacie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1.5 kilograma

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i zmiażdż.

Krok 2

Przygotuj marynatę: piwo wymieszaj z czosnkiem i jałowcem, a następnie dodaj kawałek skórki pomarańczowej.

Krok 3

Kiełbasę pokrój na porcje i ponakłuwaj widelcem.

Krok 4

Zalej marynatą i wstaw do lodówki na 5 godzin.

Krok 5

Wyjmij z zalewy i upiecz na grillu. Podczas pieczenia smaruj marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej