Kiełbaski w piwnej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbaski w piwnej marynacie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1.5 kilograma

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i zmiażdż.

Krok 2

Przygotuj marynatę: piwo wymieszaj z czosnkiem i jałowcem, a następnie dodaj kawałek skórki pomarańczowej.

Krok 3

Kiełbasę pokrój na porcje i ponakłuwaj widelcem.

Krok 4

Zalej marynatą i wstaw do lodówki na 5 godzin.

Krok 5

Wyjmij z zalewy i upiecz na grillu. Podczas pieczenia smaruj marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
44 osoby oglądają przepis:
Baba ziemniaczana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej