Kiełbaski w piwnej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbaski w piwnej marynacie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1.5 kilograma

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i zmiażdż.

Krok 2

Przygotuj marynatę: piwo wymieszaj z czosnkiem i jałowcem, a następnie dodaj kawałek skórki pomarańczowej.

Krok 3

Kiełbasę pokrój na porcje i ponakłuwaj widelcem.

Krok 4

Zalej marynatą i wstaw do lodówki na 5 godzin.

Krok 5

Wyjmij z zalewy i upiecz na grillu. Podczas pieczenia smaruj marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Magiczne ciasto
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej