Kiełbaski w piwnej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbaski w piwnej marynacie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1.5 kilograma

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i zmiażdż.

Krok 2

Przygotuj marynatę: piwo wymieszaj z czosnkiem i jałowcem, a następnie dodaj kawałek skórki pomarańczowej.

Krok 3

Kiełbasę pokrój na porcje i ponakłuwaj widelcem.

Krok 4

Zalej marynatą i wstaw do lodówki na 5 godzin.

Krok 5

Wyjmij z zalewy i upiecz na grillu. Podczas pieczenia smaruj marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbaski w piwnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej