
Składniki
2 sztuki
1.5 kilograma
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz i zmiażdż.
Krok 2
Przygotuj marynatę: piwo wymieszaj z czosnkiem i jałowcem, a następnie dodaj kawałek skórki pomarańczowej.
Krok 3
Kiełbasę pokrój na porcje i ponakłuwaj widelcem.
Krok 4
Zalej marynatą i wstaw do lodówki na 5 godzin.
Krok 5
Wyjmij z zalewy i upiecz na grillu. Podczas pieczenia smaruj marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej