Spaghetti napoli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

224 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

149 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

100 gramów

250 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Spaghetti napoli  - Krok 1

Krok 2

Fix rozrób w 250 mililitrach zimnej wody i 1 łyżce oleju, całość gotuj około 5 minut, po czym dodaj makaron.

Spaghetti napoli  - Krok 2

Krok 3

Danie serwuj z tartym serem posypanym po wierzchu.

Spaghetti napoli  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti napoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti napoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti napoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti napoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti napoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti napoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti napoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti napoli Spaghetti napoli

Spaghetti Napoli charakteryzuje się intensywnym pomidorowym smakiem. Osiągniesz go, jeśli wykorzystasz do jego przygotowania świeże pomidory w sezonie letnim lub konserwowe zimą. Podsmaż je na rozgrzanej na patelni oliwie z oliwek – do momentu, w którym odpowiednio zmiękną. Opcjonalnie zeszklij wcześniej czosnek lub drobno posiekaną cebulę. Zadbaj o odpowiednią konsystencję sosu. W tym celu zapraw go przecierem pomidorowym lub sięgnij po gotową mieszankę ze startych suszonych pomidorów. Potrawę koniecznie dopraw włoskimi ziołami. Sprawdzą się: bazylia, oregano i tymianek. Dodaj ich świeże lub suszone listki. Sos zyska na ostrości, jeśli pod koniec gotowania dołączysz do niego ostrą paprykę lub gruboziarnisty pieprz. Tak przygotowany doskonale prezentuje się z długim makaronem, mimo to możesz go zastąpić świderkami lub rurkami. Wypróbuj także makaronów pełnoziarnistych. Danie podawaj na ciepło, posypane startym żółtym serem. Udekoruj je drobno siekaną natką pietruszki i pomidorami koktajlowymi. Sprawdź nasz prosty przepis na smaczne spaghetti Napoli.