Spaghetti napoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti napoli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

232 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

193 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

100 gramów

250 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Spaghetti napoli  - Krok 1

Krok 2

Fix rozrób w 250 mililitrach zimnej wody i 1 łyżce oleju, całość gotuj około 5 minut, po czym dodaj makaron.

Spaghetti napoli  - Krok 2

Krok 3

Danie serwuj z tartym serem posypanym po wierzchu.

Spaghetti napoli  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti napoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti napoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti napoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti napoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti napoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti napoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti napoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti napoli  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti napoli Spaghetti napoli

Spaghetti Napoli charakteryzuje się intensywnym pomidorowym smakiem. Osiągniesz go, jeśli wykorzystasz do jego przygotowania świeże pomidory w sezonie letnim lub konserwowe zimą. Podsmaż je na rozgrzanej na patelni oliwie z oliwek – do momentu, w którym odpowiednio zmiękną. Opcjonalnie zeszklij wcześniej czosnek lub drobno posiekaną cebulę. Zadbaj o odpowiednią konsystencję sosu. W tym celu zapraw go przecierem pomidorowym lub sięgnij po gotową mieszankę ze startych suszonych pomidorów. Potrawę koniecznie dopraw włoskimi ziołami. Sprawdzą się: bazylia, oregano i tymianek. Dodaj ich świeże lub suszone listki. Sos zyska na ostrości, jeśli pod koniec gotowania dołączysz do niego ostrą paprykę lub gruboziarnisty pieprz. Tak przygotowany doskonale prezentuje się z długim makaronem, mimo to możesz go zastąpić świderkami lub rurkami. Wypróbuj także makaronów pełnoziarnistych. Danie podawaj na ciepło, posypane startym żółtym serem. Udekoruj je drobno siekaną natką pietruszki i pomidorami koktajlowymi. Sprawdź nasz prosty przepis na smaczne spaghetti Napoli.