Spaghetti napoli przepis – Zobacz na przepisy.pl

Spaghetti napoli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

228 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

100 gramów

250 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Spaghetti napoli  - Krok 1

Krok 2

Fix rozrób w 250 mililitrach zimnej wody i 1 łyżce oleju, całość gotuj około 5 minut, po czym dodaj makaron.

Spaghetti napoli  - Krok 2

Krok 3

Danie serwuj z tartym serem posypanym po wierzchu.

Spaghetti napoli  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti napoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti napoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti napoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti napoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti napoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti napoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti napoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti napoli Spaghetti napoli

Spaghetti Napoli charakteryzuje się intensywnym pomidorowym smakiem. Osiągniesz go, jeśli wykorzystasz do jego przygotowania świeże pomidory w sezonie letnim lub konserwowe zimą. Podsmaż je na rozgrzanej na patelni oliwie z oliwek – do momentu, w którym odpowiednio zmiękną. Opcjonalnie zeszklij wcześniej czosnek lub drobno posiekaną cebulę. Zadbaj o odpowiednią konsystencję sosu. W tym celu zapraw go przecierem pomidorowym lub sięgnij po gotową mieszankę ze startych suszonych pomidorów. Potrawę koniecznie dopraw włoskimi ziołami. Sprawdzą się: bazylia, oregano i tymianek. Dodaj ich świeże lub suszone listki. Sos zyska na ostrości, jeśli pod koniec gotowania dołączysz do niego ostrą paprykę lub gruboziarnisty pieprz. Tak przygotowany doskonale prezentuje się z długim makaronem, mimo to możesz go zastąpić świderkami lub rurkami. Wypróbuj także makaronów pełnoziarnistych. Danie podawaj na ciepło, posypane startym żółtym serem. Udekoruj je drobno siekaną natką pietruszki i pomidorami koktajlowymi. Sprawdź nasz prosty przepis na smaczne spaghetti Napoli.