
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
500 gramów
1 łyżka
400 gramów
2 opakowania
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj i przekrój na połówki.
Krok 2
Czosnek i cebulę drobno posiekaj.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek oraz łyżkę oliwek z sardynek.
Krok 4
Zarumień czosnek, i zdejmij go z patelni. Następnie dodaj kawałki sardynek z puszki i smaż.
Krok 5
Dodaj także pomidory, drobno posiekaną papryczkę i cebulę. Smaż.
Krok 6
Makaron ugotuj al dente, odcedź i wymieszaj z sosem. Posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej