Spaghetti pomodorini e sarde przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti pomodorini e sarde

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

500 gramów

1 łyżka

400 gramów

2 opakowania

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj i przekrój na połówki.

Krok 2

Czosnek i cebulę drobno posiekaj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek oraz łyżkę oliwek z sardynek.

Krok 4

Zarumień czosnek, i zdejmij go z patelni. Następnie dodaj kawałki sardynek z puszki i smaż.

Krok 5

Dodaj także pomidory, drobno posiekaną papryczkę i cebulę. Smaż.

Krok 6

Makaron ugotuj al dente, odcedź i wymieszaj z sosem. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
29 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej