Spaghetti pomodorini e sarde

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

500 gramów

1 łyżka

400 gramów

2 opakowania

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj i przekrój na połówki.

Krok 2

Czosnek i cebulę drobno posiekaj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek oraz łyżkę oliwek z sardynek.

Krok 4

Zarumień czosnek, i zdejmij go z patelni. Następnie dodaj kawałki sardynek z puszki i smaż.

Krok 5

Dodaj także pomidory, drobno posiekaną papryczkę i cebulę. Smaż.

Krok 6

Makaron ugotuj al dente, odcedź i wymieszaj z sosem. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Wuzetka (ciasto WZ)
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej