Spaghetti pomodorini e sarde przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti pomodorini e sarde

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

500 gramów

1 łyżka

400 gramów

2 opakowania

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj i przekrój na połówki.

Krok 2

Czosnek i cebulę drobno posiekaj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek oraz łyżkę oliwek z sardynek.

Krok 4

Zarumień czosnek, i zdejmij go z patelni. Następnie dodaj kawałki sardynek z puszki i smaż.

Krok 5

Dodaj także pomidory, drobno posiekaną papryczkę i cebulę. Smaż.

Krok 6

Makaron ugotuj al dente, odcedź i wymieszaj z sosem. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej