
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
500 gramów
1 łyżka
400 gramów
2 opakowania
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj i przekrój na połówki.
Krok 2
Czosnek i cebulę drobno posiekaj.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek oraz łyżkę oliwek z sardynek.
Krok 4
Zarumień czosnek, i zdejmij go z patelni. Następnie dodaj kawałki sardynek z puszki i smaż.
Krok 5
Dodaj także pomidory, drobno posiekaną papryczkę i cebulę. Smaż.
Krok 6
Makaron ugotuj al dente, odcedź i wymieszaj z sosem. Posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
















