Spaghetti pomodorini e sarde przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti pomodorini e sarde

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

500 gramów

1 łyżka

400 gramów

2 opakowania

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj i przekrój na połówki.

Krok 2

Czosnek i cebulę drobno posiekaj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek oraz łyżkę oliwek z sardynek.

Krok 4

Zarumień czosnek, i zdejmij go z patelni. Następnie dodaj kawałki sardynek z puszki i smaż.

Krok 5

Dodaj także pomidory, drobno posiekaną papryczkę i cebulę. Smaż.

Krok 6

Makaron ugotuj al dente, odcedź i wymieszaj z sosem. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti pomodorini e sarde - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej