
Składniki
2 sztuki
250 mililitrów
2 sztuki
6 ziaren
0.5 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżki
2 sztuki
250 mililitrów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż i rozetrzyj z solą. Podsmaż na oleju.
Krok 2
Gdy cebula zrobi się przezroczysta, dodaj ocet i 250 ml wody oraz tymianek, liść laurowy i pieprz. Gotuj około 20 minut, po czym ostudź.
Krok 3
Z węgorza zdejmij skórę i pokrój go w dzwonka długości 7 cm.
Krok 4
Skrop sokiem z cytryny, obtocz w mące i usmaż na oleju.
Krok 5
Rybę zalej przygotowaną marynatą. Trzymaj 24 godziny w chłodzie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
trudne
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej