Węgorz marynowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Węgorz marynowany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

250 mililitrów

2 sztuki

6 ziaren

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżki

2 sztuki

250 mililitrów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż i rozetrzyj z solą. Podsmaż na oleju.

Krok 2

Gdy cebula zrobi się przezroczysta, dodaj ocet i 250 ml wody oraz tymianek, liść laurowy i pieprz. Gotuj około 20 minut, po czym ostudź.

Krok 3

Z węgorza zdejmij skórę i pokrój go w dzwonka długości 7 cm.

Krok 4

Skrop sokiem z cytryny, obtocz w mące i usmaż na oleju.

Krok 5

Rybę zalej przygotowaną marynatą. Trzymaj 24 godziny w chłodzie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej