Węgorz marynowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Węgorz marynowany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

250 mililitrów

2 sztuki

6 ziaren

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżki

2 sztuki

250 mililitrów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż i rozetrzyj z solą. Podsmaż na oleju.

Krok 2

Gdy cebula zrobi się przezroczysta, dodaj ocet i 250 ml wody oraz tymianek, liść laurowy i pieprz. Gotuj około 20 minut, po czym ostudź.

Krok 3

Z węgorza zdejmij skórę i pokrój go w dzwonka długości 7 cm.

Krok 4

Skrop sokiem z cytryny, obtocz w mące i usmaż na oleju.

Krok 5

Rybę zalej przygotowaną marynatą. Trzymaj 24 godziny w chłodzie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z ryżem
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej