Węgorz marynowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Węgorz marynowany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

250 mililitrów

2 sztuki

6 ziaren

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżki

2 sztuki

250 mililitrów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż i rozetrzyj z solą. Podsmaż na oleju.

Krok 2

Gdy cebula zrobi się przezroczysta, dodaj ocet i 250 ml wody oraz tymianek, liść laurowy i pieprz. Gotuj około 20 minut, po czym ostudź.

Krok 3

Z węgorza zdejmij skórę i pokrój go w dzwonka długości 7 cm.

Krok 4

Skrop sokiem z cytryny, obtocz w mące i usmaż na oleju.

Krok 5

Rybę zalej przygotowaną marynatą. Trzymaj 24 godziny w chłodzie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Lody w pucharku "Ambrozja"
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej