Węgorz marynowany

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

250 mililitrów

2 sztuki

6 ziaren

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżki

2 sztuki

250 mililitrów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż i rozetrzyj z solą. Podsmaż na oleju.

Krok 2

Gdy cebula zrobi się przezroczysta, dodaj ocet i 250 ml wody oraz tymianek, liść laurowy i pieprz. Gotuj około 20 minut, po czym ostudź.

Krok 3

Z węgorza zdejmij skórę i pokrój go w dzwonka długości 7 cm.

Krok 4

Skrop sokiem z cytryny, obtocz w mące i usmaż na oleju.

Krok 5

Rybę zalej przygotowaną marynatą. Trzymaj 24 godziny w chłodzie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Węgorz marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej