Wiosenna surówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna surówka

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalarepkę obrać i pokroić w słupki. Fenkuł pokroić w paseczki, a pora w krążki.

Krok 2

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr rozrobić z dwiema łyżkami oliwy.

Krok 3

Połączyć sos z warzywami, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna surówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna surówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna surówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna surówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna surówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna surówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna surówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna surówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej