Sałatka z marynowanych karczochów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z marynowanych karczochów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

4 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karczochy odcedź i pokrój w ćwiartki – pozostaw kilka łyżek zalewy. Natkę posiekaj drobno.

Sałatka z marynowanych karczochów - Krok 1

Krok 2

Sos Knorr wymieszaj z 4 łyżkami zalewy z karczochów i oliwą. Dodaj posiekaną natkę – wymieszaj.

Sałatka z marynowanych karczochów - Krok 2

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka, połącz z karczochami oraz przygotowanym sosem i wszystko razem wymieszaj.

Sałatka z marynowanych karczochów - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z marynowanych karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z marynowanych karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z marynowanych karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z marynowanych karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z marynowanych karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z marynowanych karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z marynowanych karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z marynowanych karczochów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z marynowanych karczochówSałatka z marynowanych karczochów

Karczochy odcedź i pokrój w ćwiartki – pozostaw kilka łyżek zalewy. Natkę posiekaj drobno.