Sałatka z marynowanych karczochów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z marynowanych karczochów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

4 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karczochy odcedź i pokrój w ćwiartki – pozostaw kilka łyżek zalewy. Natkę posiekaj drobno.

Sałatka z marynowanych karczochów - Krok 1

Krok 2

Sos Knorr wymieszaj z 4 łyżkami zalewy z karczochów i oliwą. Dodaj posiekaną natkę – wymieszaj.

Sałatka z marynowanych karczochów - Krok 2

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka, połącz z karczochami oraz przygotowanym sosem i wszystko razem wymieszaj.

Sałatka z marynowanych karczochów - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z marynowanych karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z marynowanych karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z marynowanych karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z marynowanych karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z marynowanych karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z marynowanych karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z marynowanych karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z marynowanych karczochów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z marynowanych karczochówSałatka z marynowanych karczochów

Karczochy odcedź i pokrój w ćwiartki – pozostaw kilka łyżek zalewy. Natkę posiekaj drobno.