Sałatka z marynowanych karczochów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z marynowanych karczochów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

4 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karczochy odcedź i pokrój w ćwiartki – pozostaw kilka łyżek zalewy. Natkę posiekaj drobno.

Sałatka z marynowanych karczochów - Krok 1

Krok 2

Sos Knorr wymieszaj z 4 łyżkami zalewy z karczochów i oliwą. Dodaj posiekaną natkę – wymieszaj.

Sałatka z marynowanych karczochów - Krok 2

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka, połącz z karczochami oraz przygotowanym sosem i wszystko razem wymieszaj.

Sałatka z marynowanych karczochów - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z marynowanych karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z marynowanych karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z marynowanych karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z marynowanych karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z marynowanych karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z marynowanych karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z marynowanych karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z marynowanych karczochów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chińska sałatka
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z marynowanych karczochówSałatka z marynowanych karczochów

Karczochy odcedź i pokrój w ćwiartki – pozostaw kilka łyżek zalewy. Natkę posiekaj drobno.