
Składniki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
10 łyżeczek
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte ogórki pokroić w plasterki.
Krok 2
Paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę.
Krok 3
Cebule pokroić w plasterki i wrzucić do papryki i ogórków.
Krok 4
Szczypior pokrojony wymieszać z pozostałymi składnikami.
Krok 5
Sałatkę zalać octem i odstawić na 1 godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej