Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 sztuki
10 łyżeczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte ogórki pokroić w plasterki.
Krok 2
Paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę.
Krok 3
Cebule pokroić w plasterki i wrzucić do papryki i ogórków.
Krok 4
Szczypior pokrojony wymieszać z pozostałymi składnikami.
Krok 5
Sałatkę zalać octem i odstawić na 1 godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
7 osób ogląda przepis: 
Śledzie pod pierzynką
45 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej