
Składniki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
10 łyżeczek
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte ogórki pokroić w plasterki.
Krok 2
Paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę.
Krok 3
Cebule pokroić w plasterki i wrzucić do papryki i ogórków.
Krok 4
Szczypior pokrojony wymieszać z pozostałymi składnikami.
Krok 5
Sałatkę zalać octem i odstawić na 1 godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej