Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem
łatwe
8 osób zapisało

Składniki
null
500 gramów
null
50 gramów
2 łyżki
1 łyżka
1 szklanka
1 pęczek
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokrój w plasterki, a dymki razem ze szczypiorkiem w niewielkie kawałki.
Krok 2
Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach, kurki rozmroź i pokrój na kawałki.
Krok 3
Rozgrzej masło i wrzuć pieczarki, podsmaż i dodaj kurki oraz dymki bez szczypioru. Smaż około 7 minut, ostudź.
Krok 4
Majonez wymieszaj z serem i musztardą.
Krok 5
Do grzybów dodaj szczypior, dopraw solą i pieprzem. Polej przygotowanym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej