Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

500 gramów

null

50 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1 szklanka

1 pęczek

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w plasterki, a dymki razem ze szczypiorkiem w niewielkie kawałki.

Krok 2

Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach, kurki rozmroź i pokrój na kawałki.

Krok 3

Rozgrzej masło i wrzuć pieczarki, podsmaż i dodaj kurki oraz dymki bez szczypioru. Smaż około 7 minut, ostudź.

Krok 4

Majonez wymieszaj z serem i musztardą.

Krok 5

Do grzybów dodaj szczypior, dopraw solą i pieprzem. Polej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej