Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem
łatwe
8 osób zapisało

Składniki
null
500 gramów
null
50 gramów
2 łyżki
1 łyżka
1 szklanka
1 pęczek
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokrój w plasterki, a dymki razem ze szczypiorkiem w niewielkie kawałki.
Krok 2
Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach, kurki rozmroź i pokrój na kawałki.
Krok 3
Rozgrzej masło i wrzuć pieczarki, podsmaż i dodaj kurki oraz dymki bez szczypioru. Smaż około 7 minut, ostudź.
Krok 4
Majonez wymieszaj z serem i musztardą.
Krok 5
Do grzybów dodaj szczypior, dopraw solą i pieprzem. Polej przygotowanym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























