Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

500 gramów

null

50 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1 szklanka

1 pęczek

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w plasterki, a dymki razem ze szczypiorkiem w niewielkie kawałki.

Krok 2

Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach, kurki rozmroź i pokrój na kawałki.

Krok 3

Rozgrzej masło i wrzuć pieczarki, podsmaż i dodaj kurki oraz dymki bez szczypioru. Smaż około 7 minut, ostudź.

Krok 4

Majonez wymieszaj z serem i musztardą.

Krok 5

Do grzybów dodaj szczypior, dopraw solą i pieprzem. Polej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej