Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

500 gramów

null

50 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1 szklanka

1 pęczek

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w plasterki, a dymki razem ze szczypiorkiem w niewielkie kawałki.

Krok 2

Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach, kurki rozmroź i pokrój na kawałki.

Krok 3

Rozgrzej masło i wrzuć pieczarki, podsmaż i dodaj kurki oraz dymki bez szczypioru. Smaż około 7 minut, ostudź.

Krok 4

Majonez wymieszaj z serem i musztardą.

Krok 5

Do grzybów dodaj szczypior, dopraw solą i pieprzem. Polej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej