Sałatka z kurkami, pieczarkami i żółtym serem
łatwe
8 osób zapisało

Składniki
null
500 gramów
null
50 gramów
2 łyżki
1 łyżka
1 szklanka
1 pęczek
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokrój w plasterki, a dymki razem ze szczypiorkiem w niewielkie kawałki.
Krok 2
Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach, kurki rozmroź i pokrój na kawałki.
Krok 3
Rozgrzej masło i wrzuć pieczarki, podsmaż i dodaj kurki oraz dymki bez szczypioru. Smaż około 7 minut, ostudź.
Krok 4
Majonez wymieszaj z serem i musztardą.
Krok 5
Do grzybów dodaj szczypior, dopraw solą i pieprzem. Polej przygotowanym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej