Łososiowa sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

null

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron przyrządź według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Szparagi oczyść, umyj i obgotuj w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie przez ,kilka minut, odcedź, przelej zimną wodą, potnij w mniejsze kawałki .

Krok 3

Łososia pokrój w paski i wymieszaj ze szparagami.

Krok 4

Dodaj osączony makaron i wymieszaj.

Krok 5

Papryczkę chilli obierz, oczyść i posiekaj w drobną kostkę, utrzyj razem z Mini kostką Knorra, oliwą i sokiem z limonki.

Krok 6

Dopraw sos i wymieszaj go z sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łososiowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łososiowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łososiowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łososiowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łososiowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łososiowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łososiowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej