Łososiowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łososiowa sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

null

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron przyrządź według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Szparagi oczyść, umyj i obgotuj w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie przez ,kilka minut, odcedź, przelej zimną wodą, potnij w mniejsze kawałki .

Krok 3

Łososia pokrój w paski i wymieszaj ze szparagami.

Krok 4

Dodaj osączony makaron i wymieszaj.

Krok 5

Papryczkę chilli obierz, oczyść i posiekaj w drobną kostkę, utrzyj razem z Mini kostką Knorra, oliwą i sokiem z limonki.

Krok 6

Dopraw sos i wymieszaj go z sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łososiowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łososiowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łososiowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łososiowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łososiowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łososiowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łososiowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łososiowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa szpinakowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej