Sałatka z pomidorów z łososiem i oliwkami
łatwe
194 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
6 plastrów
1 pęczek
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj w naczyniu z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy.

Krok 2
Łososia pokrój w paski grubości około 1 centymetra, pomidory w cząstki (ósemki). Zalej przygotowanym sosem Knorr, dodaj oliwki (w całości) oraz pokrojony grubo szczypior i wymieszaj. Podawaj z grillowaną bagietką.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z pomidorów z łososiem i oliwkami
Jeśli poszukujesz potrawy smacznej, prostej i na każdą okazję, to ta będzie dla Ciebie odpowiednia. Sałatkę z pomidorami, łososiem i oliwkami możesz przygotować o każdej porze roku, a jej podstawowy wariant z łatwością urozmaicisz o ulubione składniki. Na początek dokładnie wymieszaj sos sałatkowy z wodą i oliwą. Dojrzałe, duże pomidory pokrój w ósemki lub ewentualnie zastąp je pomidorami koktajlowymi. Łososia pokrój w centymetrowe paski, dodaj do niego czarne oliwki i szczypior, a na koniec wymieszaj całość z wcześniej przygotowanym sosem sałatkowym włoskim. Jeśli chcesz, dopraw całość ulubionymi świeżymi ziołami. Mogą to być na przykład: bazylia, oregano lub kolendra. Sałatkę podawaj z grillowaną bagietką, na przykład paprykową lub czosnkową. Sprawdź nasz przepis na tę uniwersalną sałatkę z pomidorów z łososiem i oliwkami. Idealnie sprawdzi się jako przystawka podczas przyjęcia lub jako drugie śniadanie do pracy. Z czym ją podasz? Nie zapomnij podzielić się z nami swoją opinią. Życzymy smacznego.