Składniki
2 łyżki
1 sztuka
1 litr
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w bulionie al dente – by zachował jędrność.
Krok 2
Sos sałatkowy szefa rozrabiamy z oliwą z oliwek, oliwą bazyliową oraz octem cydrowym.
Krok 3
Kalafiora układamy na talerzu, skrapiamy sosem, posypujemy grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej