
Składniki
1 sztuka
1 litr
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w bulionie al dente – by zachował jędrność.
Krok 2
Sos sałatkowy szefa rozrabiamy z oliwą z oliwek, oliwą bazyliową oraz octem cydrowym.
Krok 3
Kalafiora układamy na talerzu, skrapiamy sosem, posypujemy grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
4 osoby oglądają przepis: 
Cukinia faszerowana ryżem
45 min.
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej