Kalafior z sosem szefa kuchni - przepis na kalafiora | Przepisy.pl pixel

Kalafior szefa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

32 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 litr

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w bulionie al dente – by zachował jędrność.

Krok 2

Sos sałatkowy szefa rozrabiamy z oliwą z oliwek, oliwą bazyliową oraz octem cydrowym.

Krok 3

Kalafiora układamy na talerzu, skrapiamy sosem, posypujemy grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior szefa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior szefa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior szefa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior szefa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior szefa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior szefa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior szefa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior szefa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej