Kalafior z sosem szefa kuchni - przepis na kalafiora | Przepisy.pl pixel

Kalafior szefa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 litr

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w bulionie al dente – by zachował jędrność.

Krok 2

Sos sałatkowy szefa rozrabiamy z oliwą z oliwek, oliwą bazyliową oraz octem cydrowym.

Krok 3

Kalafiora układamy na talerzu, skrapiamy sosem, posypujemy grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior szefa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior szefa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior szefa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior szefa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior szefa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior szefa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior szefa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior szefa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej