Aromatyczny indyk na parze w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny indyk na parze w ziołach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

227 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

3 łyżeczki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka umyj i usuń skórkę.

Aromatyczny indyk na parze w ziołach - Krok 1

Krok 2

Następnie natrzyj indyka wszystkimi przyprawami.

Aromatyczny indyk na parze w ziołach - Krok 2

Krok 3

Indyka natartego przyprawami gotuj na parze przez pół godziny.

Aromatyczny indyk na parze w ziołach - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny indyk na parze w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny indyk na parze w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny indyk na parze w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny indyk na parze w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny indyk na parze w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny indyk na parze w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny indyk na parze w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny indyk na parze w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczny indyk na parze w ziołachAromatyczny indyk na parze w ziołach

Oto jedno z najprostszych, a zarazem najsmaczniejszych dań, jakie przygotujesz we własnej kuchni. Do zrobienia indyka na parze potrzebujesz tylko dobrej jakości świeżego mięsa oraz zestawu aromatycznych przypraw. Wśród nich nie powinno zabraknąć czosnku, pieprzu ziołowego i czarnego, szałwii, słodkiej papryki, rozmarynu i majeranku. Samo wyobrażenie tego zapachu działa na zmysły. Nie zwlekaj! Dowiedz się, jak przyrządzić indyka w parowarze.

Dla kogo? Nie jesteś fanem smażonych dań i grubych warstw panierek? W takim razie udziec z indyka na parze trafi w twoje gusta! Mięso wychodzi delikatne i soczyste. Receptura zainteresuje także osoby, która starają się nie jeść zbyt kalorycznych potraw.

Na jaką okazję? Cała praca nad indykiem z parowaru sprowadza się do oczyszczenia mięsa i dodania do niego ziół oraz przypraw. Przygotowanie go na parze sprawia, że nie ma ryzyka przypalenia, więc nie musisz stać przy kuchence, aby ciągle kontrolować stan indyka na parze. Idealne rozwiązanie na co dzień, kiedy gotowanie jest tylko jednym z wielu twoich obowiązków.

Czy wiesz, że? Gotowanie potraw na parze umożliwia zrobienie za jednym zamachem całego posiłku. Wraz z indykiem w parowarze można umieścić warzywa, które staną się uzupełnieniem obiadu.

Dla urozmaicenia: Jeśli masz ochotę, możesz poeksperymentować z przyprawami do indyka na parze. Miłośnicy pikantnych smaków powinni dodać ostrą paprykę. Wędzona też pasuje do niego znakomicie. Skosztuj estragonu i cząbru. Chodzą za tobą orientalne smaki? Do indyka z parowaru dodaj imbir!