Morskie ragout po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Morskie ragout po meksykańsku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Co mam powiedzieć? Oj, będzie ostro, na pewno będzie. No, ale to przecież danie meksykańskie. Kto się boi, niech ograniczy ilość chili i tabasco.

Krok 2

Kostke rosołową wrzuć do 1/2 l wody i gotuj minutę, mieszając. Rozgrzej oliwę w garnku z grubym dnem, zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj papryke, wymieszaj, smaż razem około minuty. Wrzuć oregano, pomidory, imbir i kolendrę, ponownie wymieszaj. Dodaj chili oraz sok i skórkę z limonek. Znowu wymieszaj, podgrzewaj dalej na małym ogniu. Wlej szklankę rosołu, zagotuj, dodaj kawałki ryby oraz małże, krewetki i tabasco. Gotuj jeszcze jakieś 10 minut na mocnym ogniu. Jeśli uznasz, że trzeba, dodaj jeszcze trochę rosołu. Na koniec przypraw do smaku solą i pieprzem. Morskie ragout najlepiej smakuje z ryżem na sypko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Morskie ragout po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Morskie ragout po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Morskie ragout po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Morskie ragout po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Morskie ragout po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Morskie ragout po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Morskie ragout po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Morskie ragout po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Ciasto z agrestem
czas przygotowania
105 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej