
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Co mam powiedzieć? Oj, będzie ostro, na pewno będzie. No, ale to przecież danie meksykańskie. Kto się boi, niech ograniczy ilość chili i tabasco.
Krok 2
Kostke rosołową wrzuć do 1/2 l wody i gotuj minutę, mieszając. Rozgrzej oliwę w garnku z grubym dnem, zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj papryke, wymieszaj, smaż razem około minuty. Wrzuć oregano, pomidory, imbir i kolendrę, ponownie wymieszaj. Dodaj chili oraz sok i skórkę z limonek. Znowu wymieszaj, podgrzewaj dalej na małym ogniu. Wlej szklankę rosołu, zagotuj, dodaj kawałki ryby oraz małże, krewetki i tabasco. Gotuj jeszcze jakieś 10 minut na mocnym ogniu. Jeśli uznasz, że trzeba, dodaj jeszcze trochę rosołu. Na koniec przypraw do smaku solą i pieprzem. Morskie ragout najlepiej smakuje z ryżem na sypko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej