
Składniki
600 gramów
3 łyżki
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi rozetnij na cieńsze plastry i delikatnie rozbij. Oprósz z obu stron Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr.

Krok 2
Ząbki czosnku pokrój w plasterki i rozłóż na filetach.

Krok 3
Następnie rozłóż ser i posyp tymiankiem oraz natką. Kotlety złóż na pół i zepnij wykałaczkami.

Krok 4
Panieruj w rozkłóconym jajku a następnie w bułce tartej.

Krok 5
Smaż z obu stron po 3 minuty.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Drobiowe bitki z czosnkiem
Piersi rozetnij na cieńsze plastry i delikatnie rozbij. Oprósz z obu stron Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr.