Bitki z kurczaka - z piersi, drobiowe: przepis | Przepisy.pl pixel

Drobiowe bitki z czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

138 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi rozetnij na cieńsze plastry i delikatnie rozbij. Oprósz z obu stron Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr.

Drobiowe bitki z czosnkiem - Krok 1

Krok 2

Ząbki czosnku pokrój w plasterki i rozłóż na filetach.

Drobiowe bitki z czosnkiem - Krok 2

Krok 3

Następnie rozłóż ser i posyp tymiankiem oraz natką. Kotlety złóż na pół i zepnij wykałaczkami.

Drobiowe bitki z czosnkiem - Krok 3

Krok 4

Panieruj w rozkłóconym jajku a następnie w bułce tartej.

Drobiowe bitki z czosnkiem - Krok 4

Krok 5

Smaż z obu stron po 3 minuty.

Drobiowe bitki z czosnkiem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Drobiowe bitki z czosnkiemDrobiowe bitki z czosnkiem

Piersi rozetnij na cieńsze plastry i delikatnie rozbij. Oprósz z obu stron Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr.