Bitki z kurczaka - z piersi, drobiowe: przepis | Przepisy.pl pixel

Drobiowe bitki z czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

132 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi rozetnij na cieńsze plastry i delikatnie rozbij. Oprósz z obu stron Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr.

Drobiowe bitki z czosnkiem - Krok 1

Krok 2

Ząbki czosnku pokrój w plasterki i rozłóż na filetach.

Drobiowe bitki z czosnkiem - Krok 2

Krok 3

Następnie rozłóż ser i posyp tymiankiem oraz natką. Kotlety złóż na pół i zepnij wykałaczkami.

Drobiowe bitki z czosnkiem - Krok 3

Krok 4

Panieruj w rozkłóconym jajku a następnie w bułce tartej.

Drobiowe bitki z czosnkiem - Krok 4

Krok 5

Smaż z obu stron po 3 minuty.

Drobiowe bitki z czosnkiem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Drobiowe bitki z czosnkiemDrobiowe bitki z czosnkiem

Piersi rozetnij na cieńsze plastry i delikatnie rozbij. Oprósz z obu stron Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr.