Bitki z kurczaka - z piersi, drobiowe: przepis | Przepisy.pl pixel

Drobiowe bitki z czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

138 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi rozetnij na cieńsze plastry i delikatnie rozbij. Oprósz z obu stron Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr.

Drobiowe bitki z czosnkiem - Krok 1

Krok 2

Ząbki czosnku pokrój w plasterki i rozłóż na filetach.

Drobiowe bitki z czosnkiem - Krok 2

Krok 3

Następnie rozłóż ser i posyp tymiankiem oraz natką. Kotlety złóż na pół i zepnij wykałaczkami.

Drobiowe bitki z czosnkiem - Krok 3

Krok 4

Panieruj w rozkłóconym jajku a następnie w bułce tartej.

Drobiowe bitki z czosnkiem - Krok 4

Krok 5

Smaż z obu stron po 3 minuty.

Drobiowe bitki z czosnkiem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Smażona fasolka szparagowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Drobiowe bitki z czosnkiemDrobiowe bitki z czosnkiem

Piersi rozetnij na cieńsze plastry i delikatnie rozbij. Oprósz z obu stron Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr.