Drobiowe bitki z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe bitki z czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi rozetnij na cieńsze plastry i delikatnie rozbij. Oprósz z obu stron Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr.

Drobiowe bitki z czosnkiem - Krok 1

Krok 2

Ząbki czosnku pokrój w plasterki i rozłóż na filetach.

Drobiowe bitki z czosnkiem - Krok 2

Krok 3

Następnie rozłóż ser i posyp tymiankiem oraz natką. Kotlety złóż na pół i zepnij wykałaczkami.

Drobiowe bitki z czosnkiem - Krok 3

Krok 4

Panieruj w rozkłóconym jajku a następnie w bułce tartej.

Drobiowe bitki z czosnkiem - Krok 4

Krok 5

Smaż z obu stron po 3 minuty.

Drobiowe bitki z czosnkiem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe bitki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczeń z serem feta
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej