
Składniki
600 gramów
3 łyżki
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi rozetnij na cieńsze plastry i delikatnie rozbij. Oprósz z obu stron Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr.

Krok 2
Ząbki czosnku pokrój w plasterki i rozłóż na filetach.

Krok 3
Następnie rozłóż ser i posyp tymiankiem oraz natką. Kotlety złóż na pół i zepnij wykałaczkami.

Krok 4
Panieruj w rozkłóconym jajku a następnie w bułce tartej.

Krok 5
Smaż z obu stron po 3 minuty.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej