Białe kiełbaski z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Białe kiełbaski z grilla

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

12 sztuk

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę łączymy z pokruszonymi kosteczkami i papryką.

Krok 2

Kiełbaski nakłuwamy wykałaczką i nacieramy marynatą. Odstawiamy do lodówki na około 24 godziny.

Krok 3

Grillujemy na małym żarze z każdej strony do czasu aż się zarumienią (nie dłużej niż 30 minut). W między czasie można je delikatnie skrapiać piwem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej