Białe kiełbaski z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Białe kiełbaski z grilla

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

12 sztuk

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę łączymy z pokruszonymi kosteczkami i papryką.

Krok 2

Kiełbaski nakłuwamy wykałaczką i nacieramy marynatą. Odstawiamy do lodówki na około 24 godziny.

Krok 3

Grillujemy na małym żarze z każdej strony do czasu aż się zarumienią (nie dłużej niż 30 minut). W między czasie można je delikatnie skrapiać piwem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej