Białe kiełbaski z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Białe kiełbaski z grilla

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

12 sztuk

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę łączymy z pokruszonymi kosteczkami i papryką.

Krok 2

Kiełbaski nakłuwamy wykałaczką i nacieramy marynatą. Odstawiamy do lodówki na około 24 godziny.

Krok 3

Grillujemy na małym żarze z każdej strony do czasu aż się zarumienią (nie dłużej niż 30 minut). W między czasie można je delikatnie skrapiać piwem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej