Białe kiełbaski z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Białe kiełbaski z grilla

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

12 sztuk

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę łączymy z pokruszonymi kosteczkami i papryką.

Krok 2

Kiełbaski nakłuwamy wykałaczką i nacieramy marynatą. Odstawiamy do lodówki na około 24 godziny.

Krok 3

Grillujemy na małym żarze z każdej strony do czasu aż się zarumienią (nie dłużej niż 30 minut). W między czasie można je delikatnie skrapiać piwem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Białe kiełbaski z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej