
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
300 gramów
null
4 sztuki
null
3 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso, boczek, pomidory i papryki pokrój w kostkę, a cebulę i cukinię w plasterki.
Krok 2
Na szpadki nadziewaj na przemian schab, pomidory, boczek, cukinię, paprykę i cebulę.
Krok 3
Szaszłyki posmaruj olejem, oprósz solą i pieprzem. Piecz około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej