Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

50 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łodygi trawy cytrynowej pokrój tak, aby było 8 patyczków.

Krok 2

Filety pokrój, marchew zetrzyj na tarce, chili, kolendrę, liście czosnku posiekaj. Dodaj białko, pieprz i sól. Dokładnie zmiksuj.

Krok 3

Gotową pastę wstaw na 15 minut do lodówki.

Krok 4

Pastę podziel na 8 części, oblep nią kawałki trawy cytrynowej formując szaszłyki.

Krok 5

Przy pomocy pędzelka posmaruj je olejem i piecz na grillu około 15 minut, co jakiś czas przewracając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej