
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
50 dekagramów
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łodygi trawy cytrynowej pokrój tak, aby było 8 patyczków.
Krok 2
Filety pokrój, marchew zetrzyj na tarce, chili, kolendrę, liście czosnku posiekaj. Dodaj białko, pieprz i sól. Dokładnie zmiksuj.
Krok 3
Gotową pastę wstaw na 15 minut do lodówki.
Krok 4
Pastę podziel na 8 części, oblep nią kawałki trawy cytrynowej formując szaszłyki.
Krok 5
Przy pomocy pędzelka posmaruj je olejem i piecz na grillu około 15 minut, co jakiś czas przewracając.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej