Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

50 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łodygi trawy cytrynowej pokrój tak, aby było 8 patyczków.

Krok 2

Filety pokrój, marchew zetrzyj na tarce, chili, kolendrę, liście czosnku posiekaj. Dodaj białko, pieprz i sól. Dokładnie zmiksuj.

Krok 3

Gotową pastę wstaw na 15 minut do lodówki.

Krok 4

Pastę podziel na 8 części, oblep nią kawałki trawy cytrynowej formując szaszłyki.

Krok 5

Przy pomocy pędzelka posmaruj je olejem i piecz na grillu około 15 minut, co jakiś czas przewracając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pulpety w sosie koperkowym
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej