Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej
średnie
4 osoby zapisały

Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
50 dekagramów
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łodygi trawy cytrynowej pokrój tak, aby było 8 patyczków.
Krok 2
Filety pokrój, marchew zetrzyj na tarce, chili, kolendrę, liście czosnku posiekaj. Dodaj białko, pieprz i sól. Dokładnie zmiksuj.
Krok 3
Gotową pastę wstaw na 15 minut do lodówki.
Krok 4
Pastę podziel na 8 części, oblep nią kawałki trawy cytrynowej formując szaszłyki.
Krok 5
Przy pomocy pędzelka posmaruj je olejem i piecz na grillu około 15 minut, co jakiś czas przewracając.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej