Szaszłyki z piersi kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z piersi kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski, a papryki w kostkę.

Krok 2

Pomidory podziel na połowy. Keczup wymieszaj z powidłami i łyżeczką Delikat Knorr. Posmaruj mięso.

Krok 3

Na patyczki do szaszłyków nadziewaj mięso i paprykę na przemian. Szaszłyki posmaruj olejem i ułóż na patelni grillowej.

Krok 4

Pomidory posyp Delikat Knorr i połóż obok szaszłyków.

Krok 5

Opiekaj około 10 minut, obracając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej