Szaszłyki z piersi kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z piersi kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski, a papryki w kostkę.

Krok 2

Pomidory podziel na połowy. Keczup wymieszaj z powidłami i łyżeczką Delikat Knorr. Posmaruj mięso.

Krok 3

Na patyczki do szaszłyków nadziewaj mięso i paprykę na przemian. Szaszłyki posmaruj olejem i ułóż na patelni grillowej.

Krok 4

Pomidory posyp Delikat Knorr i połóż obok szaszłyków.

Krok 5

Opiekaj około 10 minut, obracając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kanapki z pastą jajeczną
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej