
Składniki
null
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w paski, a papryki w kostkę.
Krok 2
Pomidory podziel na połowy. Keczup wymieszaj z powidłami i łyżeczką Delikat Knorr. Posmaruj mięso.
Krok 3
Na patyczki do szaszłyków nadziewaj mięso i paprykę na przemian. Szaszłyki posmaruj olejem i ułóż na patelni grillowej.
Krok 4
Pomidory posyp Delikat Knorr i połóż obok szaszłyków.
Krok 5
Opiekaj około 10 minut, obracając.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej