
Składniki
null
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w paski, a papryki w kostkę.
Krok 2
Pomidory podziel na połowy. Keczup wymieszaj z powidłami i łyżeczką Delikat Knorr. Posmaruj mięso.
Krok 3
Na patyczki do szaszłyków nadziewaj mięso i paprykę na przemian. Szaszłyki posmaruj olejem i ułóż na patelni grillowej.
Krok 4
Pomidory posyp Delikat Knorr i połóż obok szaszłyków.
Krok 5
Opiekaj około 10 minut, obracając.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej