Szaszłyki z piersi kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

339

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

null

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski, a papryki w kostkę.

Krok 2

Pomidory podziel na połowy. Keczup wymieszaj z powidłami i łyżeczką Delikat Knorr. Posmaruj mięso.

Krok 3

Na patyczki do szaszłyków nadziewaj mięso i paprykę na przemian. Szaszłyki posmaruj olejem i ułóż na patelni grillowej.

Krok 4

Pomidory posyp Delikat Knorr i połóż obok szaszłyków.

Krok 5

Opiekaj około 10 minut, obracając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej