
Składniki
4 sztuki
20 sztuk
5 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Przygotowujemy naturalną marynatę do mięs z gorczycą i kolendrą i mieszamy z mięsem. Odstawiamy na pół godziny.
Krok 2
Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki.
Krok 3
Nadziewamy na szpadki do szaszłyków kolejno pomidorki, mięso i cebulę.
Krok 4
Układamy na natłuszczonej blasze lub grillu. Pieczemy, aż mięso mocno się przyrumieni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej