
Składniki
4 sztuki
20 sztuk
5 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Przygotowujemy naturalną marynatę do mięs z gorczycą i kolendrą i mieszamy z mięsem. Odstawiamy na pół godziny.
Krok 2
Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki.
Krok 3
Nadziewamy na szpadki do szaszłyków kolejno pomidorki, mięso i cebulę.
Krok 4
Układamy na natłuszczonej blasze lub grillu. Pieczemy, aż mięso mocno się przyrumieni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej