Szaszłyki z pieczarek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z pieczarek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

100 gramów

null

10 sztuk

null

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj i przetnij trzony równo z kapeluszami, a następnie każdą przekrój na pół.

Krok 2

Boczek pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Na szpadki nabijaj kolejno pieczarki, cebulę i boczek.

Krok 4

Szaszłyki posmaruj oliwą i piecz 10 minut. Posyp solą, pieprzem i natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej