
Składniki
3 sztuki
100 gramów
null
10 sztuk
null
1 pęczek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyj i przetnij trzony równo z kapeluszami, a następnie każdą przekrój na pół.
Krok 2
Boczek pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Na szpadki nabijaj kolejno pieczarki, cebulę i boczek.
Krok 4
Szaszłyki posmaruj oliwą i piecz 10 minut. Posyp solą, pieprzem i natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej