Szaszłyki z pieczarek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z pieczarek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

100 gramów

null

10 sztuk

null

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj i przetnij trzony równo z kapeluszami, a następnie każdą przekrój na pół.

Krok 2

Boczek pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Na szpadki nabijaj kolejno pieczarki, cebulę i boczek.

Krok 4

Szaszłyki posmaruj oliwą i piecz 10 minut. Posyp solą, pieprzem i natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bułgarski gulasz Gjuwecz
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej