Składniki
3 sztuki
100 gramów
null
10 sztuk
null
1 pęczek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyj i przetnij trzony równo z kapeluszami, a następnie każdą przekrój na pół.
Krok 2
Boczek pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Na szpadki nabijaj kolejno pieczarki, cebulę i boczek.
Krok 4
Szaszłyki posmaruj oliwą i piecz 10 minut. Posyp solą, pieprzem i natką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej