Szaszłyki z pieczarek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z pieczarek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

100 gramów

null

10 sztuk

null

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj i przetnij trzony równo z kapeluszami, a następnie każdą przekrój na pół.

Krok 2

Boczek pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Na szpadki nabijaj kolejno pieczarki, cebulę i boczek.

Krok 4

Szaszłyki posmaruj oliwą i piecz 10 minut. Posyp solą, pieprzem i natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej