Szaszłyki z pieczarek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z pieczarek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

100 gramów

null

10 sztuk

null

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj i przetnij trzony równo z kapeluszami, a następnie każdą przekrój na pół.

Krok 2

Boczek pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Na szpadki nabijaj kolejno pieczarki, cebulę i boczek.

Krok 4

Szaszłyki posmaruj oliwą i piecz 10 minut. Posyp solą, pieprzem i natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kanapki z pastą jajeczną
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej