Szaszłyki z pieczarek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z pieczarek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

100 gramów

null

10 sztuk

null

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj i przetnij trzony równo z kapeluszami, a następnie każdą przekrój na pół.

Krok 2

Boczek pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Na szpadki nabijaj kolejno pieczarki, cebulę i boczek.

Krok 4

Szaszłyki posmaruj oliwą i piecz 10 minut. Posyp solą, pieprzem i natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej