Szaszłyk hinduski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk hinduski

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1.5 szklanki

2 łyżki

0.5 sztuki

3 sztuki

2 łyżeczki

4 łyżki

0.5 kilograma

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Zmieszaj cebulę z olejem i na razie ją tak zostaw.

Krok 2

Wetrzyj cytrynę w mięso, a następnie pokrój je w średniej wielkości kostkę i zmieszaj z przygotowaną cebulą.

Krok 3

Do mięsa dodaj przyprawy; garam masalę, czosnek, imbir, ostrą paprykę oraz przyprawę Knorr.

Krok 4

Dodaj teraz śmietanę i ocet. Całość dokładnie wymieszaj aby powstała marynata. Odstaw na 20 minut.

Krok 5

Marynowane mięso nakłuj na patyczki i smaż na grillu smarując od czasu do czasu marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk hinduski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej