Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1.5 szklanki
2 łyżki
0.5 sztuki
3 sztuki
2 łyżeczki
4 łyżki
0.5 kilograma
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Zmieszaj cebulę z olejem i na razie ją tak zostaw.
Krok 2
Wetrzyj cytrynę w mięso, a następnie pokrój je w średniej wielkości kostkę i zmieszaj z przygotowaną cebulą.
Krok 3
Do mięsa dodaj przyprawy; garam masalę, czosnek, imbir, ostrą paprykę oraz przyprawę Knorr.
Krok 4
Dodaj teraz śmietanę i ocet. Całość dokładnie wymieszaj aby powstała marynata. Odstaw na 20 minut.
Krok 5
Marynowane mięso nakłuj na patyczki i smaż na grillu smarując od czasu do czasu marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej