Szaszłyk hinduski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk hinduski

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

3 sztuki

0.5 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

1.5 szklanki

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Zmieszaj cebulę z olejem i na razie ją tak zostaw.

Krok 2

Wetrzyj cytrynę w mięso, a następnie pokrój je w średniej wielkości kostkę i zmieszaj z przygotowaną cebulą.

Krok 3

Do mięsa dodaj przyprawy; garam masalę, czosnek, imbir, ostrą paprykę oraz przyprawę Knorr.

Krok 4

Dodaj teraz śmietanę i ocet. Całość dokładnie wymieszaj aby powstała marynata. Odstaw na 20 minut.

Krok 5

Marynowane mięso nakłuj na patyczki i smaż na grillu smarując od czasu do czasu marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk hinduski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej