Szaszłyk hinduski

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

3 sztuki

0.5 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

1.5 szklanki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Zmieszaj cebulę z olejem i na razie ją tak zostaw.

Krok 2

Wetrzyj cytrynę w mięso, a następnie pokrój je w średniej wielkości kostkę i zmieszaj z przygotowaną cebulą.

Krok 3

Do mięsa dodaj przyprawy; garam masalę, czosnek, imbir, ostrą paprykę oraz przyprawę Knorr.

Krok 4

Dodaj teraz śmietanę i ocet. Całość dokładnie wymieszaj aby powstała marynata. Odstaw na 20 minut.

Krok 5

Marynowane mięso nakłuj na patyczki i smaż na grillu smarując od czasu do czasu marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej