
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1.5 szklanki
2 łyżki
0.5 sztuki
3 sztuki
2 łyżeczki
4 łyżki
0.5 kilograma
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Zmieszaj cebulę z olejem i na razie ją tak zostaw.
Krok 2
Wetrzyj cytrynę w mięso, a następnie pokrój je w średniej wielkości kostkę i zmieszaj z przygotowaną cebulą.
Krok 3
Do mięsa dodaj przyprawy; garam masalę, czosnek, imbir, ostrą paprykę oraz przyprawę Knorr.
Krok 4
Dodaj teraz śmietanę i ocet. Całość dokładnie wymieszaj aby powstała marynata. Odstaw na 20 minut.
Krok 5
Marynowane mięso nakłuj na patyczki i smaż na grillu smarując od czasu do czasu marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































