Szaszłyki mielone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki mielone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 łyżki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

1 łyżka

4 sztuki

0.5 łyżeczki

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczkę chili oczyść z nasion, a następnie bardzo drobno posiekaj.

Krok 2

Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę pokrój w kostkę.

Krok 3

Mięso wymieszaj ze wszystkimi składnikami i wstaw do lodówki na godzinę.

Krok 4

Następnie oblepiaj mięso na środkowej części szparek. Posmaruj olejem i piecz do momentu gdy mięso będzie miękkie..

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki mielone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej