Szaszłyki mielone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki mielone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 łyżki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

1 łyżka

4 sztuki

0.5 łyżeczki

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczkę chili oczyść z nasion, a następnie bardzo drobno posiekaj.

Krok 2

Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę pokrój w kostkę.

Krok 3

Mięso wymieszaj ze wszystkimi składnikami i wstaw do lodówki na godzinę.

Krok 4

Następnie oblepiaj mięso na środkowej części szparek. Posmaruj olejem i piecz do momentu gdy mięso będzie miękkie..

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki mielone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa grzybowa z owocami
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej