
Składniki
1 sztuka
null
0.5 łyżki
1 sztuka
null
1 sztuka
null
1 łyżka
4 sztuki
0.5 łyżeczki
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryczkę chili oczyść z nasion, a następnie bardzo drobno posiekaj.
Krok 2
Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę pokrój w kostkę.
Krok 3
Mięso wymieszaj ze wszystkimi składnikami i wstaw do lodówki na godzinę.
Krok 4
Następnie oblepiaj mięso na środkowej części szparek. Posmaruj olejem i piecz do momentu gdy mięso będzie miękkie..

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej