
Składniki
1 sztuka
null
0.5 łyżki
1 sztuka
null
1 sztuka
null
1 łyżka
4 sztuki
0.5 łyżeczki
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryczkę chili oczyść z nasion, a następnie bardzo drobno posiekaj.
Krok 2
Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę pokrój w kostkę.
Krok 3
Mięso wymieszaj ze wszystkimi składnikami i wstaw do lodówki na godzinę.
Krok 4
Następnie oblepiaj mięso na środkowej części szparek. Posmaruj olejem i piecz do momentu gdy mięso będzie miękkie..

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej