Wyśmienite babeczki nadziewane na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite babeczki nadziewane na ostro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

50 gramów

0.5 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

nadzienie:

100 gramów

4 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

0.2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej przez sitko, przesiekaj z margaryną, dodaj śmietanę, 0,7 zielonych orzeszków ziemnych i zagnieć składniki na jednolite, gładkie ciasto. Odstaw na 1godz. do lodówki.

Krok 2

Cebulę obierz i razem z boczkiem posiekaj w drobną kostkę. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, aż do zrumienienia.

Krok 3

Przygotuj 12 foremek wysmarowanych margaryną i wyłóż je rozwałkowanym ciastem. Piecz przez ok.10-15 min. w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

W tym czasie sparz pomidory i obierz ze skórek, potnij w plasterki. Jajka roztrzep widelcem razem ze śmietaną i dopraw do smaku.

Krok 5

Do upieczonych babeczek wlej sos śmietanowy, połóż po plasterku pomidora i podsmażony, chrupiący boczek z cebulką. Dopraw na ostro.

Krok 6

Wyśmienite babeczki zapiekaj jeszcze przez 15 min. i posyp pozostałymi orzeszkami ziemnymi. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite babeczki nadziewane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite babeczki nadziewane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite babeczki nadziewane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite babeczki nadziewane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite babeczki nadziewane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite babeczki nadziewane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite babeczki nadziewane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite babeczki nadziewane na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto Kinder Bueno
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej