Wyśmienite babeczki nadziewane na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite babeczki nadziewane na ostro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

50 gramów

0.5 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

nadzienie:

100 gramów

4 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

0.2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej przez sitko, przesiekaj z margaryną, dodaj śmietanę, 0,7 zielonych orzeszków ziemnych i zagnieć składniki na jednolite, gładkie ciasto. Odstaw na 1godz. do lodówki.

Krok 2

Cebulę obierz i razem z boczkiem posiekaj w drobną kostkę. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, aż do zrumienienia.

Krok 3

Przygotuj 12 foremek wysmarowanych margaryną i wyłóż je rozwałkowanym ciastem. Piecz przez ok.10-15 min. w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

W tym czasie sparz pomidory i obierz ze skórek, potnij w plasterki. Jajka roztrzep widelcem razem ze śmietaną i dopraw do smaku.

Krok 5

Do upieczonych babeczek wlej sos śmietanowy, połóż po plasterku pomidora i podsmażony, chrupiący boczek z cebulką. Dopraw na ostro.

Krok 6

Wyśmienite babeczki zapiekaj jeszcze przez 15 min. i posyp pozostałymi orzeszkami ziemnymi. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite babeczki nadziewane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite babeczki nadziewane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite babeczki nadziewane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite babeczki nadziewane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite babeczki nadziewane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite babeczki nadziewane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite babeczki nadziewane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite babeczki nadziewane na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sernik Królewski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej