Szaszłyki z kiełbasy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kiełbasy

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 mililitrów

2 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę kroimy w kawałki i wkładamy do naczynia. Zalewamy olejem i zasypujemy przyprawą do karkówki. Odstawiamy na kilkanaście minut, choć można na dłużej (im dłużej tym lepiej).

Krok 2

Pomidory i cebule kroimy w ósemki.

Krok 3

Nadziewamy poszczególne składniki na patyczki i układamy na rozgrzanym ruszcie. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej