
Składniki
2 sztuki
100 mililitrów
2 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę kroimy w kawałki i wkładamy do naczynia. Zalewamy olejem i zasypujemy przyprawą do karkówki. Odstawiamy na kilkanaście minut, choć można na dłużej (im dłużej tym lepiej).
Krok 2
Pomidory i cebule kroimy w ósemki.
Krok 3
Nadziewamy poszczególne składniki na patyczki i układamy na rozgrzanym ruszcie. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej