Składniki
3 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
6 sztuk
100 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę kroimy w kawałki i wkładamy do naczynia. Zalewamy olejem i zasypujemy przyprawą do karkówki. Odstawiamy na kilkanaście minut, choć można na dłużej (im dłużej tym lepiej).
Krok 2
Pomidory i cebule kroimy w ósemki.
Krok 3
Nadziewamy poszczególne składniki na patyczki i układamy na rozgrzanym ruszcie. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej