Składniki
2 sztuki
100 mililitrów
2 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę kroimy w kawałki i wkładamy do naczynia. Zalewamy olejem i zasypujemy przyprawą do karkówki. Odstawiamy na kilkanaście minut, choć można na dłużej (im dłużej tym lepiej).
Krok 2
Pomidory i cebule kroimy w ósemki.
Krok 3
Nadziewamy poszczególne składniki na patyczki i układamy na rozgrzanym ruszcie. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej