Szaszłyki z kiełbasy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kiełbasy

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 mililitrów

2 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę kroimy w kawałki i wkładamy do naczynia. Zalewamy olejem i zasypujemy przyprawą do karkówki. Odstawiamy na kilkanaście minut, choć można na dłużej (im dłużej tym lepiej).

Krok 2

Pomidory i cebule kroimy w ósemki.

Krok 3

Nadziewamy poszczególne składniki na patyczki i układamy na rozgrzanym ruszcie. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej