Szaszłyki z kiełbasy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kiełbasy

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 mililitrów

2 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę kroimy w kawałki i wkładamy do naczynia. Zalewamy olejem i zasypujemy przyprawą do karkówki. Odstawiamy na kilkanaście minut, choć można na dłużej (im dłużej tym lepiej).

Krok 2

Pomidory i cebule kroimy w ósemki.

Krok 3

Nadziewamy poszczególne składniki na patyczki i układamy na rozgrzanym ruszcie. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyki z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej