
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przekrój truskawki na pół.
Krok 2
Figę pokrój na osiem części. Obierz gruszkę i pokrój ją w kostkę.
Krok 3
Na szpikulce nabijaj różne owoce po trzy kawałki. Patyczki wbij następnie w ananasa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej