Szaszłyk z kurczaka i wątróbek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk z kurczaka i wątróbek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

4 łyżki

0.5 łyżeczki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurze umyj, oczyść i pokrój na kawałki.

Krok 2

Wątróbkę umyj i przekrój na połowy.

Krok 3

Cebulę zetrzyj na tarce, dodaj wermut, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, cukier i imbir i wymieszaj.

Krok 4

W marynacie umieść mięso i wątróbki. Odstaw na 15 minut.

Krok 5

Mięso i wątróbki odsącz, nadziej na szpadki i opiekaj przez 15 minut. W trakcie zapiekania posmaruj marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej