
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
4 łyżki
0.5 łyżeczki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi kurze umyj, oczyść i pokrój na kawałki.
Krok 2
Wątróbkę umyj i przekrój na połowy.
Krok 3
Cebulę zetrzyj na tarce, dodaj wermut, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, cukier i imbir i wymieszaj.
Krok 4
W marynacie umieść mięso i wątróbki. Odstaw na 15 minut.
Krok 5
Mięso i wątróbki odsącz, nadziej na szpadki i opiekaj przez 15 minut. W trakcie zapiekania posmaruj marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej































