
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
4 łyżki
0.5 łyżeczki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi kurze umyj, oczyść i pokrój na kawałki.
Krok 2
Wątróbkę umyj i przekrój na połowy.
Krok 3
Cebulę zetrzyj na tarce, dodaj wermut, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, cukier i imbir i wymieszaj.
Krok 4
W marynacie umieść mięso i wątróbki. Odstaw na 15 minut.
Krok 5
Mięso i wątróbki odsącz, nadziej na szpadki i opiekaj przez 15 minut. W trakcie zapiekania posmaruj marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej