Szaszłyk z kurczaka i wątróbek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk z kurczaka i wątróbek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

4 łyżki

0.5 łyżeczki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurze umyj, oczyść i pokrój na kawałki.

Krok 2

Wątróbkę umyj i przekrój na połowy.

Krok 3

Cebulę zetrzyj na tarce, dodaj wermut, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, cukier i imbir i wymieszaj.

Krok 4

W marynacie umieść mięso i wątróbki. Odstaw na 15 minut.

Krok 5

Mięso i wątróbki odsącz, nadziej na szpadki i opiekaj przez 15 minut. W trakcie zapiekania posmaruj marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej