Szaszłyk z kurczaka i wątróbek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk z kurczaka i wątróbek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

4 łyżki

0.5 łyżeczki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurze umyj, oczyść i pokrój na kawałki.

Krok 2

Wątróbkę umyj i przekrój na połowy.

Krok 3

Cebulę zetrzyj na tarce, dodaj wermut, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, cukier i imbir i wymieszaj.

Krok 4

W marynacie umieść mięso i wątróbki. Odstaw na 15 minut.

Krok 5

Mięso i wątróbki odsącz, nadziej na szpadki i opiekaj przez 15 minut. W trakcie zapiekania posmaruj marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej