Szaszłyk z kurczaka i wątróbek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk z kurczaka i wątróbek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

4 łyżki

0.5 łyżeczki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurze umyj, oczyść i pokrój na kawałki.

Krok 2

Wątróbkę umyj i przekrój na połowy.

Krok 3

Cebulę zetrzyj na tarce, dodaj wermut, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, cukier i imbir i wymieszaj.

Krok 4

W marynacie umieść mięso i wątróbki. Odstaw na 15 minut.

Krok 5

Mięso i wątróbki odsącz, nadziej na szpadki i opiekaj przez 15 minut. W trakcie zapiekania posmaruj marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk z kurczaka i wątróbek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej