Gulasz wieprzowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wieprzowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

5

heart
54 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

239 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

6 łyżek

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 kilogram

4 sztuki

2 łyżki

2 łyżeczki

15 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w paski, mięso w kostkę. Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, a papryki pokrój w paski.

Gulasz wieprzowy - Krok 1

Krok 2

Boczek podsmaż na oleju razem z cebulą i czosnkiem. Dodaj mięso i zarumień.

Gulasz wieprzowy - Krok 2

Krok 3

Wsyp papryki w proszku, dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy, liść laurowy i bulion. Duś około 45 minut.

Gulasz wieprzowy - Krok 3

Krok 4

Dodaj papryki, majeranek, kminek, sól i pierz. Duś jeszcze 15 minut.

Gulasz wieprzowy - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej