Gulasz wieprzowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz wieprzowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

19 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

6 łyżek

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 kilogram

4 sztuki

2 łyżki

2 łyżeczki

15 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w paski, mięso w kostkę. Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, a papryki pokrój w paski.

Gulasz wieprzowy - Krok 1

Krok 2

Boczek podsmaż na oleju razem z cebulą i czosnkiem. Dodaj mięso i zarumień.

Gulasz wieprzowy - Krok 2

Krok 3

Wsyp papryki w proszku, dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy, liść laurowy i bulion. Duś około 45 minut.

Gulasz wieprzowy - Krok 3

Krok 4

Dodaj papryki, majeranek, kminek, sól i pierz. Duś jeszcze 15 minut.

Gulasz wieprzowy - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej