
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
6 łyżek
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
1 kilogram
4 sztuki
2 łyżki
2 łyżeczki
15 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w paski, mięso w kostkę. Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, a papryki pokrój w paski.

Krok 2
Boczek podsmaż na oleju razem z cebulą i czosnkiem. Dodaj mięso i zarumień.

Krok 3
Wsyp papryki w proszku, dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy, liść laurowy i bulion. Duś około 45 minut.

Krok 4
Dodaj papryki, majeranek, kminek, sól i pierz. Duś jeszcze 15 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej