Gulasz wieprzowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

6 łyżek

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 kilogram

4 sztuki

2 łyżki

2 łyżeczki

15 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w paski, mięso w kostkę. Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, a papryki pokrój w paski.

Gulasz wieprzowy - Krok 1

Krok 2

Boczek podsmaż na oleju razem z cebulą i czosnkiem. Dodaj mięso i zarumień.

Gulasz wieprzowy - Krok 2

Krok 3

Wsyp papryki w proszku, dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy, liść laurowy i bulion. Duś około 45 minut.

Gulasz wieprzowy - Krok 3

Krok 4

Dodaj papryki, majeranek, kminek, sól i pierz. Duś jeszcze 15 minut.

Gulasz wieprzowy - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej