Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym
łatwe
42 osoby zapisały

Składniki
sos pieczarkowy:
2 łyżki
1 sztuka
400 gramów
2 szczypty
0.5 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
kotlety:
250 gramów
3 łyżki
1 sztuka
2 szczypty
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 szczypty
0.5 łyżeczki
2 szczypty
1 łyżka
sos sałatkowy:
3 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
1 łyżka
pozostałe składniki:
1 sztuka
1 łyżka
200 gramów
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos pieczarkowy: podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę na maśle, następnie dodaj pokrojone w plasterki pieczarki, czosnek, pietruszkę oraz kostkę grzybową. Podsmażaj ok. 15 minut, na koniec dodaj mascarpone.
Krok 2
Przygotuj kotlety twarogowe: w misce wymieszaj twaróg, mąkę, jajko i przyprawy. Ulep z masy kotlety. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Ułóż kotlety na blaszce i z wierzchu posmaruj oliwą. Piecz przez 10 minut.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy: wymieszaj w szklance wodę, oliwę, sok cytryny i zioła ogrodowe.
Krok 4
Ugotuj ryż według instrukcji. Do ugotowanego ryżu dodaj 1 łyżkę sosu sałatkowego.
Krok 5
Przygotuj sałatkę: Pokój sałatę, pomidorki, ogórka , szczypiorek i awokado. Wymieszaj warzywa z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa czosnkowa Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej