Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym
łatwe
42 osoby zapisały

Składniki
sos pieczarkowy:
2 łyżki
1 sztuka
400 gramów
2 szczypty
0.5 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
kotlety:
250 gramów
3 łyżki
1 sztuka
2 szczypty
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 szczypty
0.5 łyżeczki
2 szczypty
1 łyżka
sos sałatkowy:
3 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
1 łyżka
pozostałe składniki:
1 sztuka
1 łyżka
200 gramów
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos pieczarkowy: podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę na maśle, następnie dodaj pokrojone w plasterki pieczarki, czosnek, pietruszkę oraz kostkę grzybową. Podsmażaj ok. 15 minut, na koniec dodaj mascarpone.
Krok 2
Przygotuj kotlety twarogowe: w misce wymieszaj twaróg, mąkę, jajko i przyprawy. Ulep z masy kotlety. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Ułóż kotlety na blaszce i z wierzchu posmaruj oliwą. Piecz przez 10 minut.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy: wymieszaj w szklance wodę, oliwę, sok cytryny i zioła ogrodowe.
Krok 4
Ugotuj ryż według instrukcji. Do ugotowanego ryżu dodaj 1 łyżkę sosu sałatkowego.
Krok 5
Przygotuj sałatkę: Pokój sałatę, pomidorki, ogórka , szczypiorek i awokado. Wymieszaj warzywa z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa czosnkowa Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej