Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

8

33 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

sos pieczarkowy:

2 łyżki

1 sztuka

400 gramów

2 szczypty

0.5 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

kotlety:

250 gramów

3 łyżki

1 sztuka

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 szczypty

0.5 łyżeczki

2 szczypty

1 łyżka

sos sałatkowy:

3 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

pozostałe składniki:

1 sztuka

1 łyżka

200 gramów

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos pieczarkowy: podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę na maśle, następnie dodaj pokrojone w plasterki pieczarki, czosnek, pietruszkę oraz kostkę grzybową. Podsmażaj ok. 15 minut, na koniec dodaj mascarpone.

Krok 2

Przygotuj kotlety twarogowe: w misce wymieszaj twaróg, mąkę, jajko i przyprawy. Ulep z masy kotlety. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Ułóż kotlety na blaszce i z wierzchu posmaruj oliwą. Piecz przez 10 minut.

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy: wymieszaj w szklance wodę, oliwę, sok cytryny i zioła ogrodowe.

Krok 4

Ugotuj ryż według instrukcji. Do ugotowanego ryżu dodaj 1 łyżkę sosu sałatkowego.

Krok 5

Przygotuj sałatkę: Pokój sałatę, pomidorki, ogórka , szczypiorek i awokado. Wymieszaj warzywa z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej