Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym
łatwe
41 osób zapisało

Składniki
sos pieczarkowy:
2 łyżki
1 sztuka
400 gramów
2 szczypty
0.5 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
kotlety:
250 gramów
3 łyżki
1 sztuka
2 szczypty
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 szczypty
0.5 łyżeczki
2 szczypty
1 łyżka
sos sałatkowy:
3 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
1 łyżka
pozostałe składniki:
1 sztuka
1 łyżka
200 gramów
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos pieczarkowy: podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę na maśle, następnie dodaj pokrojone w plasterki pieczarki, czosnek, pietruszkę oraz kostkę grzybową. Podsmażaj ok. 15 minut, na koniec dodaj mascarpone.
Krok 2
Przygotuj kotlety twarogowe: w misce wymieszaj twaróg, mąkę, jajko i przyprawy. Ulep z masy kotlety. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Ułóż kotlety na blaszce i z wierzchu posmaruj oliwą. Piecz przez 10 minut.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy: wymieszaj w szklance wodę, oliwę, sok cytryny i zioła ogrodowe.
Krok 4
Ugotuj ryż według instrukcji. Do ugotowanego ryżu dodaj 1 łyżkę sosu sałatkowego.
Krok 5
Przygotuj sałatkę: Pokój sałatę, pomidorki, ogórka , szczypiorek i awokado. Wymieszaj warzywa z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa czosnkowa Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej