Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

8

heart
36 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

sos pieczarkowy:

2 łyżki

1 sztuka

400 gramów

2 szczypty

0.5 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

kotlety:

250 gramów

3 łyżki

1 sztuka

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 szczypty

0.5 łyżeczki

2 szczypty

1 łyżka

sos sałatkowy:

3 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

pozostałe składniki:

1 sztuka

1 łyżka

200 gramów

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos pieczarkowy: podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę na maśle, następnie dodaj pokrojone w plasterki pieczarki, czosnek, pietruszkę oraz kostkę grzybową. Podsmażaj ok. 15 minut, na koniec dodaj mascarpone.

Krok 2

Przygotuj kotlety twarogowe: w misce wymieszaj twaróg, mąkę, jajko i przyprawy. Ulep z masy kotlety. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Ułóż kotlety na blaszce i z wierzchu posmaruj oliwą. Piecz przez 10 minut.

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy: wymieszaj w szklance wodę, oliwę, sok cytryny i zioła ogrodowe.

Krok 4

Ugotuj ryż według instrukcji. Do ugotowanego ryżu dodaj 1 łyżkę sosu sałatkowego.

Krok 5

Przygotuj sałatkę: Pokój sałatę, pomidorki, ogórka , szczypiorek i awokado. Wymieszaj warzywa z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej