
Składniki
100 gramów
5 gramów
1 łyżka
40 gramów
20 gramów
5 gramów
3 gramy
3 gramy
40 gramów
3 gramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soję ( chodzi o tempeh) pokroić plastry, włożyć do zamykanego pojemnika) wsypać mąkę ziemniaczaną i potrząsać tak długo, aż równo się obtoczy w mące.
Krok 2
Na patelni rozgrzać olej, tak żeby pokrywał całe dno.
Krok 3
Na gorący olej wyłożyć panierowane plastry tempehu i smażyć przez 3 minuty z jednej strony, do momentu, aż panierka się zarumieni . Wtedy obrócić i smażyć tak samo z drugiej strony.
Krok 4
W międzyczasie przygotować marynatę: sos sojowy, syrop z agawy i przyprawy podgrzewamy razem ok. 5 min.
Krok 5
Usmażony tempeh łączymy z sosem.
Krok 6
Podajemy na sałacie lub z makaronem ryżowym.
Krok 7
Posypujemy sezamem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa z papryką wędzoną Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej