
Składniki
100 gramów
5 gramów
1 łyżka
40 gramów
20 gramów
5 gramów
3 gramy
3 gramy
40 gramów
3 gramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soję ( chodzi o tempeh) pokroić plastry, włożyć do zamykanego pojemnika) wsypać mąkę ziemniaczaną i potrząsać tak długo, aż równo się obtoczy w mące.
Krok 2
Na patelni rozgrzać olej, tak żeby pokrywał całe dno.
Krok 3
Na gorący olej wyłożyć panierowane plastry tempehu i smażyć przez 3 minuty z jednej strony, do momentu, aż panierka się zarumieni . Wtedy obrócić i smażyć tak samo z drugiej strony.
Krok 4
W międzyczasie przygotować marynatę: sos sojowy, syrop z agawy i przyprawy podgrzewamy razem ok. 5 min.
Krok 5
Usmażony tempeh łączymy z sosem.
Krok 6
Podajemy na sałacie lub z makaronem ryżowym.
Krok 7
Posypujemy sezamem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa z papryką wędzoną Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej