
Składniki
700 gramów
1 szklanka
1 szklanka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
500 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy w kostkę, a następnie dokładnie myjemy. Osuszamy ręcznikiem papierowym i obtaczamy w mące.
Krok 2
W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej i obsmażamy lekko mięso z każdej strony. Następnie wyjmujemy je i odsączamy nadmiar tłuszczu odkładając na ręcznik papierowy.
Krok 3
W garnku przesmażamy krótko poszatkowaną w półplasterki cebulę, do której po chwili dodajemy mięso.
Krok 4
Całość zalewamy 150 ml bulionu i dusimy na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając i uzupełniając bulion w miarę potrzeby.
Krok 5
Gdy mięso będzie na wpół miękkie, dodajemy rozgniecione ząbki czosnku, przetarte na grubych oczkach marchewki, liść laurowy oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 6
Dusimy do czasu, aż mięso będzie zupełnie miękkie. Podajemy z kaszą lub ziemniakami. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej