Gulasz wieprzowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wieprzowy

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 szklanka

1 szklanka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

500 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w kostkę, a następnie dokładnie myjemy. Osuszamy ręcznikiem papierowym i obtaczamy w mące.

Krok 2

W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej i obsmażamy lekko mięso z każdej strony. Następnie wyjmujemy je i odsączamy nadmiar tłuszczu odkładając na ręcznik papierowy.

Krok 3

W garnku przesmażamy krótko poszatkowaną w półplasterki cebulę, do której po chwili dodajemy mięso.

Krok 4

Całość zalewamy 150 ml bulionu i dusimy na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając i uzupełniając bulion w miarę potrzeby.

Krok 5

Gdy mięso będzie na wpół miękkie, dodajemy rozgniecione ząbki czosnku, przetarte na grubych oczkach marchewki, liść laurowy oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 6

Dusimy do czasu, aż mięso będzie zupełnie miękkie. Podajemy z kaszą lub ziemniakami. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej