Gulasz wieprzowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wieprzowy

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 szklanka

1 szklanka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

500 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w kostkę, a następnie dokładnie myjemy. Osuszamy ręcznikiem papierowym i obtaczamy w mące.

Krok 2

W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej i obsmażamy lekko mięso z każdej strony. Następnie wyjmujemy je i odsączamy nadmiar tłuszczu odkładając na ręcznik papierowy.

Krok 3

W garnku przesmażamy krótko poszatkowaną w półplasterki cebulę, do której po chwili dodajemy mięso.

Krok 4

Całość zalewamy 150 ml bulionu i dusimy na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając i uzupełniając bulion w miarę potrzeby.

Krok 5

Gdy mięso będzie na wpół miękkie, dodajemy rozgniecione ząbki czosnku, przetarte na grubych oczkach marchewki, liść laurowy oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 6

Dusimy do czasu, aż mięso będzie zupełnie miękkie. Podajemy z kaszą lub ziemniakami. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej