
Składniki
700 gramów
1 szklanka
1 szklanka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
500 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy w kostkę, a następnie dokładnie myjemy. Osuszamy ręcznikiem papierowym i obtaczamy w mące.
Krok 2
W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej i obsmażamy lekko mięso z każdej strony. Następnie wyjmujemy je i odsączamy nadmiar tłuszczu odkładając na ręcznik papierowy.
Krok 3
W garnku przesmażamy krótko poszatkowaną w półplasterki cebulę, do której po chwili dodajemy mięso.
Krok 4
Całość zalewamy 150 ml bulionu i dusimy na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając i uzupełniając bulion w miarę potrzeby.
Krok 5
Gdy mięso będzie na wpół miękkie, dodajemy rozgniecione ząbki czosnku, przetarte na grubych oczkach marchewki, liść laurowy oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 6
Dusimy do czasu, aż mięso będzie zupełnie miękkie. Podajemy z kaszą lub ziemniakami. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej