Pikantny gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pikantny gulasz

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

300 gramów

1 łyżka

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroiłam w kostkę, rozgrzałam mocno patelnie z olejem i przysmażyłam mięso. Posypałam pieprzem i solą. Dodałam pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek i dalej smażyłam az mięso puścilo sok. Dosypałam paprykę czerwoną i chilli.

Krok 2

Zalałam wszystko wodą ok.litra, dodałam bulionetkę, deilkat, listek laurowy, ziele angielskie, pokrojona w kostkę marchewkę, dusiłam ok 40 min. Następnie dałam pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i pastę węgierską i dusiłam kolejne 15 minut aż mięso całkowicie zmiękło. Ewetualnie można uzupełnić ilość wody.

Krok 3

W tym samym czasie w osobnym garnku ugotowałam pokrojone w kostkę ziemniaki. Odsączyłam z wody.

Krok 4

Na koniec dodałam odsączoną kukurydzę i ugotowane ziemniaki. Doprawiłam do smaku. Wszystko razem się jeszcze chwilę zagotowało i wlałam na talerze. Udekorowałam pietruszką.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej