Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
300 gramów
1 łyżka
3 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroiłam w kostkę, rozgrzałam mocno patelnie z olejem i przysmażyłam mięso. Posypałam pieprzem i solą. Dodałam pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek i dalej smażyłam az mięso puścilo sok. Dosypałam paprykę czerwoną i chilli.
Krok 2
Zalałam wszystko wodą ok.litra, dodałam bulionetkę, deilkat, listek laurowy, ziele angielskie, pokrojona w kostkę marchewkę, dusiłam ok 40 min. Następnie dałam pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i pastę węgierską i dusiłam kolejne 15 minut aż mięso całkowicie zmiękło. Ewetualnie można uzupełnić ilość wody.
Krok 3
W tym samym czasie w osobnym garnku ugotowałam pokrojone w kostkę ziemniaki. Odsączyłam z wody.
Krok 4
Na koniec dodałam odsączoną kukurydzę i ugotowane ziemniaki. Doprawiłam do smaku. Wszystko razem się jeszcze chwilę zagotowało i wlałam na talerze. Udekorowałam pietruszką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej