
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
300 gramów
1 łyżka
3 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroiłam w kostkę, rozgrzałam mocno patelnie z olejem i przysmażyłam mięso. Posypałam pieprzem i solą. Dodałam pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek i dalej smażyłam az mięso puścilo sok. Dosypałam paprykę czerwoną i chilli.
Krok 2
Zalałam wszystko wodą ok.litra, dodałam bulionetkę, deilkat, listek laurowy, ziele angielskie, pokrojona w kostkę marchewkę, dusiłam ok 40 min. Następnie dałam pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i pastę węgierską i dusiłam kolejne 15 minut aż mięso całkowicie zmiękło. Ewetualnie można uzupełnić ilość wody.
Krok 3
W tym samym czasie w osobnym garnku ugotowałam pokrojone w kostkę ziemniaki. Odsączyłam z wody.
Krok 4
Na koniec dodałam odsączoną kukurydzę i ugotowane ziemniaki. Doprawiłam do smaku. Wszystko razem się jeszcze chwilę zagotowało i wlałam na talerze. Udekorowałam pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej