Pikantny gulasz

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroiłam w kostkę, rozgrzałam mocno patelnie z olejem i przysmażyłam mięso. Posypałam pieprzem i solą. Dodałam pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek i dalej smażyłam az mięso puścilo sok. Dosypałam paprykę czerwoną i chilli.

Krok 2

Zalałam wszystko wodą ok.litra, dodałam bulionetkę, deilkat, listek laurowy, ziele angielskie, pokrojona w kostkę marchewkę, dusiłam ok 40 min. Następnie dałam pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i pastę węgierską i dusiłam kolejne 15 minut aż mięso całkowicie zmiękło. Ewetualnie można uzupełnić ilość wody.

Krok 3

W tym samym czasie w osobnym garnku ugotowałam pokrojone w kostkę ziemniaki. Odsączyłam z wody.

Krok 4

Na koniec dodałam odsączoną kukurydzę i ugotowane ziemniaki. Doprawiłam do smaku. Wszystko razem się jeszcze chwilę zagotowało i wlałam na talerze. Udekorowałam pietruszką.

0

Opinie o przepisie

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej