Pikantny gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny gulasz

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

300 gramów

1 łyżka

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroiłam w kostkę, rozgrzałam mocno patelnie z olejem i przysmażyłam mięso. Posypałam pieprzem i solą. Dodałam pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek i dalej smażyłam az mięso puścilo sok. Dosypałam paprykę czerwoną i chilli.

Krok 2

Zalałam wszystko wodą ok.litra, dodałam bulionetkę, deilkat, listek laurowy, ziele angielskie, pokrojona w kostkę marchewkę, dusiłam ok 40 min. Następnie dałam pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i pastę węgierską i dusiłam kolejne 15 minut aż mięso całkowicie zmiękło. Ewetualnie można uzupełnić ilość wody.

Krok 3

W tym samym czasie w osobnym garnku ugotowałam pokrojone w kostkę ziemniaki. Odsączyłam z wody.

Krok 4

Na koniec dodałam odsączoną kukurydzę i ugotowane ziemniaki. Doprawiłam do smaku. Wszystko razem się jeszcze chwilę zagotowało i wlałam na talerze. Udekorowałam pietruszką.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej