
Składniki
800 gramów
300 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżka
1 szklanka
2 ziarna
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na gorącym oleju.
Krok 2
Pieczarki, cebulę i paprykę oczyścić, pokroić dość grubo i kolejno dodawać do wątróbki. Najpierw podsmażyć cebulę, następnie pieczarki a na koniec paprykę.
Krok 3
Gdy wszystkie składniki się podsmażą zalać je wodą i dusić około 10-15 minut.
Krok 4
Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 1/3 szkl. wody i zagęścić sos, zagotować. Podawać z kaszą, ryżem lub pieczywem i dowolną surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z wątróbki
Wątróbka w wersji gulaszowej przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom tego rodzaju mięsa. W otoczeniu duszonych warzyw, serwowany w dość ostrym i mocno ziołowym sosie, gulasz z wątróbki może stanowić dobrą propozycję na obiad lub ciepły lunch. Podsmażane wcześniej mięso, następnie duszone jest w gęstym sosie, dzięki czemu jest soczyste i smaczne. Bardzo dobrze współgra z kaszą, np. pęczakiem, gryczaną lub jaglaną, ale też z brązowym ryżem, kluskami lub ziemniakami (puree lub gotowanymi). Pasują do niej różnego rodzaju surówki – świetnie komponuje się z czerwoną lub białą kapustą, marynowanymi burakami albo marchewką z chrzanem. Wiele osób podaje gulasz z wątróbki samodzielnie i dołącza do niego np. pieczywo lub serowe paluszki z ciasta francuskiego. Udekoruj potrawę natką pietruszki, szczypiorkiem lub liśćmi kolendry, podaj obok chrupiący razowy chleb i świeże warzywa, a główny punkt Twojego menu na pewno zasmakuje gościom. Wypróbuj ten przepis i koniecznie podziel się z nami swoją opinią!