PRZEPISY.PL
Gulasz z wątróbki - autor: Ewa Zychewicz

Gulasz z wątróbki

  • 45
  • 5
  • Łatwe
  • 0
11
osób dodało do Mniamlisty
11
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • pieprz1 łyżeczka
  • Rosół z kury Knorr
    1 szt
  • mąka ziemniaczana1 łyżka
  • woda1 szklanka
  • ziele angielskie2 ziarna
  • liść laurowy2 szt
  • Krok 1

    Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na gorącym oleju.
  • Krok 2

    Pieczarki, cebulę i paprykę oczyścić, pokroić dość grubo i kolejno dodawać do wątróbki. Najpierw podsmażyć cebulę, następnie pieczarki a na koniec paprykę.
  • Krok 3

    Gdy wszystkie składniki się podsmażą zalać je wodą i dusić około 10-15 minut.
  • Krok 4

    Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 1/3 szkl. wody i zagęścić sos, zagotować. Podawać z kaszą, ryżem lub pieczywem i dowolną surówką.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

0
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Trudne
1
osoba dodała do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
271
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
77
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Łatwe