Pikantny gulasz z kapustą kiszoną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny gulasz z kapustą kiszoną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

538 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
55 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

607 osób wydrukowało

Pobierz pdf

968 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

250 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę ok. 1,5 cm. Oprósz papryką. Pokrój cebulę na kawałki, a marchewkę, po obraniu, w plastry. Smaż cebulę na złoto w 1 łyżce oleju rzepakowego przez 5 minut. Dodaj mięso i smaż aż zarumieni się ze wszystkich stron, przez ok. 5 minut, na średnim lub mocnym ogniu.

Krok 2

Dodaj marchewki, wlej wino, 250 ml wody i Knorr Naturalnie smaczne - gulasz. Doprowadź całość do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 30 min.

Krok 3

Dodaj kapustę kiszoną i gotuj jeszcze przez 15 minut. Podawaj z ziemniakami lub kluskami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do gulaszu z kapustą kiszoną pasuje boczek. Dodaj 150g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę. Gulasz możesz podać z dodatkiem kwaśnej śmietany. Nasz gulasz smakuje jeszcze lepiej następnego dnia.

1

Opinie o przepisie

  • Ewa Bielska

    Ewa Bielska , 04.06.2016

    Ja dodaję tylko naturalne przyprawy , zamiast mięsa wołowego można tak samo przygotować żeberka Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pikantny gulasz z kapustą kiszonąPikantny gulasz z kapustą kiszoną

Kwaśna kapusta w połączeniu z gulaszem wołowym pysznie się komponuje. Koniecznie spróbujcie.