Pikantny gulasz z kapustą kiszoną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

488 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
55 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

577 osób wydrukowało

Pobierz pdf

875 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

250 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę ok. 1,5 cm. Oprósz papryką. Pokrój cebulę na kawałki, a marchewkę, po obraniu, w plastry. Smaż cebulę na złoto w 1 łyżce oleju rzepakowego przez 5 minut. Dodaj mięso i smaż aż zarumieni się ze wszystkich stron, przez ok. 5 minut, na średnim lub mocnym ogniu.

Krok 2

Dodaj marchewki, wlej wino, 250 ml wody i Knorr Naturalnie smaczne - gulasz. Doprowadź całość do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 30 min.

Krok 3

Dodaj kapustę kiszoną i gotuj jeszcze przez 15 minut. Podawaj z ziemniakami lub kluskami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do gulaszu z kapustą kiszoną pasuje boczek. Dodaj 150g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę. Gulasz możesz podać z dodatkiem kwaśnej śmietany. Nasz gulasz smakuje jeszcze lepiej następnego dnia.

1

Opinie o przepisie

  • Ewa Bielska

    Ewa Bielska

    Ja dodaję tylko naturalne przyprawy , zamiast mięsa wołowego można tak samo przygotować żeberka Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz

Naturalnie smaczne Gulasz Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Naturalnie smaczne Gulasz Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pikantny gulasz z kapustą kiszonąPikantny gulasz z kapustą kiszoną

Kwaśna kapusta w połączeniu z gulaszem wołowym pysznie się komponuje. Koniecznie spróbujcie.