Pikantny gulasz z kapustą kiszoną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny gulasz z kapustą kiszoną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

41

701 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
55 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

666 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1070 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

250 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę ok. 1,5 cm. Oprósz papryką. Pokrój cebulę na kawałki, a marchewkę, po obraniu, w plastry. Smaż cebulę na złoto w 1 łyżce oleju rzepakowego przez 5 minut. Dodaj mięso i smaż aż zarumieni się ze wszystkich stron, przez ok. 5 minut, na średnim lub mocnym ogniu.

Krok 2

Dodaj marchewki, wlej wino, 250 ml wody i Knorr Naturalnie smaczne - gulasz. Doprowadź całość do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 30 min.

Krok 3

Dodaj kapustę kiszoną i gotuj jeszcze przez 15 minut. Podawaj z ziemniakami lub kluskami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do gulaszu z kapustą kiszoną pasuje boczek. Dodaj 150g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę. Gulasz możesz podać z dodatkiem kwaśnej śmietany. Nasz gulasz smakuje jeszcze lepiej następnego dnia.

1

Opinie o przepisie

  • Ewa Bielska

    Ewa Bielska , 04.06.2016

    Ja dodaję tylko naturalne przyprawy , zamiast mięsa wołowego można tak samo przygotować żeberka Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pikantny gulasz z kapustą kiszonąPikantny gulasz z kapustą kiszoną

Kwaśna kapusta w połączeniu z gulaszem wołowym pysznie się komponuje. Koniecznie spróbujcie.