Pikantny gulasz z kapustą kiszoną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

509 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
55 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

577 osób wydrukowało

Pobierz pdf

875 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

250 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę ok. 1,5 cm. Oprósz papryką. Pokrój cebulę na kawałki, a marchewkę, po obraniu, w plastry. Smaż cebulę na złoto w 1 łyżce oleju rzepakowego przez 5 minut. Dodaj mięso i smaż aż zarumieni się ze wszystkich stron, przez ok. 5 minut, na średnim lub mocnym ogniu.

Krok 2

Dodaj marchewki, wlej wino, 250 ml wody i Knorr Naturalnie smaczne - gulasz. Doprowadź całość do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 30 min.

Krok 3

Dodaj kapustę kiszoną i gotuj jeszcze przez 15 minut. Podawaj z ziemniakami lub kluskami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do gulaszu z kapustą kiszoną pasuje boczek. Dodaj 150g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę. Gulasz możesz podać z dodatkiem kwaśnej śmietany. Nasz gulasz smakuje jeszcze lepiej następnego dnia.

1

Opinie o przepisie

  • Ewa Bielska

    Ewa Bielska , 04.06.2016

    Ja dodaję tylko naturalne przyprawy , zamiast mięsa wołowego można tak samo przygotować żeberka Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pikantny gulasz z kapustą kiszonąPikantny gulasz z kapustą kiszoną

Kwaśna kapusta w połączeniu z gulaszem wołowym pysznie się komponuje. Koniecznie spróbujcie.