Gnocchi z gulaszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gnocchi z gulaszem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

1219 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

754 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1009 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

3 łyżki

500 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojone w grubą kostkę mięso. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę, pokrojony w kostkę seler oraz pokrojoną w półplastry marchewkę.

Gnocchi z gulaszem  - Krok 1

Krok 2

Całość zalej 500 ml wody i dodaj Knorr Naturalnie smaczne. Wszystko razem gotuj około 40 minut aż sos zgęstnieje a mięso będzie miękkie.

Gnocchi z gulaszem  - Krok 2

Krok 3

W międzyczasie zagotuj wodę i ugotuj gnocchi. Gulasz podawaj z kluskami i z kleksem śmietany.

Gnocchi z gulaszem  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do gulaszu pod koniec jego gotowania możesz dodać trochę ziół prowansalskich, na pewno wzbogacą one smak potrawy.

55

Opinie o przepisie

  • Jadwiga Hafner

    Jadwiga Hafner , 18.11.2018

    A dlaczego nie kopytka?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Mączka

    Anna Mączka , 11.09.2017

    wczoraj zrobiłam na obiad,mezczyzni byli zachwyceni tym daniem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Kozłowski

    Piotr Kozłowski , 27.12.2016

    I jestem głodny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • natalia grela

    natalia grela , 14.10.2016

    lagodne w smaku. proste niedrogie i smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Koczuba

    Danuta Koczuba , 08.05.2016

    To bym też zjadła ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Kędziorek

    Adam Kędziorek , 08.05.2016

    Uwielbiam taki zestaw :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stary Cap

    Stary Cap , 05.05.2016

    kolejny przepis na gulasz z proszku, komercyjne gówno... a gnocci tytułowe musisz sobie kupić gotowe, heh :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Gadek

    Marek Gadek , 20.04.2016

    nic szczególnego ale bardzo smaczne to taki Polski odpowiednik kopytek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 08.04.2016

    Anna, to satysfakcjonujący wynik! :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Galczewska

    Anna Galczewska , 08.04.2016

    Wyjdzie .... rozkosz podniebienia :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Woźniak

    Tomasz Woźniak , 17.03.2016

    Prima

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Krawiec

    Kamila Krawiec , 12.03.2016

    Smak niezwykly delikatny-przepyszne i szybko sie robi-POLECAM!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Gölz

    Monika Gölz , 09.03.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Stokłosa

    Grzegorz Stokłosa , 27.02.2016

    Smacznie to wygląda mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ella Bella Woss

    Ella Bella Woss , 26.02.2016

    Może sie załapią ale na pewno nie ZAŁAPIOM !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ella Bella Woss

    Ella Bella Woss , 26.02.2016

    A od kiedy w Polsce serwowało sie GNOCCHI ? , co za światowcy a nie wystarczy swojsko KOPYTKA ???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malgorzata Kruszyna

    Malgorzata Kruszyna , 26.02.2016

    Wolę do gulasz śląskie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Rymarz

    Teresa Rymarz , 26.02.2016

    U nas gulasz je się.z kaszą bardzo pasuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Darek Krzesiński

    Darek Krzesiński , 25.02.2016

    Ilu kucharzy, tyle sposobów na wykonanie. Jak to mówią:- Co kraj to obyczaj

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosława Jurek

    Mirosława Jurek , 25.02.2016

    Gulasz to węgierska potrawa musi mieć dużo papryki w proszku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Darek Krzesiński

    Darek Krzesiński , 25.02.2016

    Racja. Liczy się pomysł

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Rudnitzki

    Piotr Rudnitzki , 25.02.2016

    Moja siostra Kasia zamiast gnocchi serwuje kluski śląskie, a wołowina w połączeniu z sosem grzybowym, to niebo w gębie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edward Zbigniew Art

    Edward Zbigniew Art , 25.02.2016

    Żadna rewelacja . Jak gotować gulasz to bez żadnych polepszaczy zwłaszcza Knora.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Koniarska

    Hanna Koniarska , 25.02.2016

    Chyba ktoś kpi, jak można mówić o gotowych przyprawach? A ta margaryna to już samobójstwo.:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bernadetta Mazurek

    Bernadetta Mazurek , 25.02.2016

    Mięsko wołowe oprószone mąką i obsmażone krótko na małej ilości gorącego oleju. Dopiero wtedy zalewam wrzątkiem i dodaję resztę składników. Nie jest wysuszone a kolor i smak gulaszu super! Do tego kluski śląskie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Szczepański

    Andrzej Szczepański , 25.02.2016

    pewnie niezle..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Gabrylewicz

    Michał Gabrylewicz , 25.02.2016

    Po pierwsze gnocchi są z ziemniaka, z założenia. Snobizm Was zjada, kopytka to tak bardziej swojsko. I na pewno nie takie jak na waszym zdjęciu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusia Pęcherz

    Bogusia Pęcherz , 25.02.2016

    Mniam, mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Klamecki Wróblewska

    Barbara Klamecki Wróblewska , 25.02.2016

    Niezależnie czy "gotowce" czy też własna produkcja smakowicie wygląda....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiktor Fajfrowski

    Wiktor Fajfrowski , 25.02.2016

    Te "gnocchi" to przecież nasze KOPYTKA, czy po prostu kluski ziemniaczane ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi z gulaszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi z gulaszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi z gulaszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi z gulaszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi z gulaszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi z gulaszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi z gulaszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnocchi z gulaszem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gnocchi z gulaszem Gnocchi z gulaszem

Sposób na mięsne danie z włoskim akcentem? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na znakomite gnocchi z gulaszem! Smażona z dodatkiem pokrojonej cebuli, selera i marchewki karkówka wieprzowa ma intensywny smak. Jeżeli lubisz pikantne dania, na patelnię wrzuć także odrobinę drobno posiekanej papryczki chili. Całość zalej wodą i dodaj mieszankę przypraw do gulaszu. Gotuj do momentu, aż sos zgęstnieje, a mięso stanie się miękkie oraz delikatne. Wyrazistość mięsnego sosu łagodzą gnocchi, czyli włoski odpowiednik kopytek, podawane z łyżką śmietany. Jeżeli nie masz pod ręką klusek, możesz zaserwować gulasz z chrupkim pieczywem, zapiekanymi ziemniakami lub kaszą, na przykład gryczaną prażoną. Jako dodatek do tej potrawy sprawdzi się czerwona kapusta, która może być podana zarówno na ciepło, jak i zimno, lub surówka z pora i jabłka. Zainspiruj się naszym przepisem na włoskie gnocchi z gulaszem i przygotuj wyśmienitą potrawę, odpowiednią na codzienny obiad lub odświętną kolację. Życzymy udanego gotowania!