
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
3 łyżki
500 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojone w grubą kostkę mięso. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę, pokrojony w kostkę seler oraz pokrojoną w półplastry marchewkę.

Krok 2
Całość zalej 500 ml wody i dodaj Knorr Naturalnie smaczne. Wszystko razem gotuj około 40 minut aż sos zgęstnieje a mięso będzie miękkie.

Krok 3
W międzyczasie zagotuj wodę i ugotuj gnocchi. Gulasz podawaj z kluskami i z kleksem śmietany.


Dobra rada:
Do gulaszu pod koniec jego gotowania możesz dodać trochę ziół prowansalskich, na pewno wzbogacą one smak potrawy.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Gulasz węgierski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gnocchi z gulaszem
Sposób na mięsne danie z włoskim akcentem? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na znakomite gnocchi z gulaszem! Smażona z dodatkiem pokrojonej cebuli, selera i marchewki karkówka wieprzowa ma intensywny smak. Jeżeli lubisz pikantne dania, na patelnię wrzuć także odrobinę drobno posiekanej papryczki chili. Całość zalej wodą i dodaj mieszankę przypraw do gulaszu. Gotuj do momentu, aż sos zgęstnieje, a mięso stanie się miękkie oraz delikatne. Wyrazistość mięsnego sosu łagodzą gnocchi, czyli włoski odpowiednik kopytek, podawane z łyżką śmietany. Jeżeli nie masz pod ręką klusek, możesz zaserwować gulasz z chrupkim pieczywem, zapiekanymi ziemniakami lub kaszą, na przykład gryczaną prażoną. Jako dodatek do tej potrawy sprawdzi się czerwona kapusta, która może być podana zarówno na ciepło, jak i zimno, lub surówka z pora i jabłka. Zainspiruj się naszym przepisem na włoskie gnocchi z gulaszem i przygotuj wyśmienitą potrawę, odpowiednią na codzienny obiad lub odświętną kolację. Życzymy udanego gotowania!