Gnocchi z gulaszem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

927 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

676 osób wydrukowało

Pobierz pdf

828 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

500 gramów

50 mililitrów

400 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojone w grubą kostkę mięso. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę, pokrojony w kostkę seler oraz pokrojoną w półplastry marchewkę.

Gnocchi z gulaszem  - Krok 1

Krok 2

Całość zalej 500 ml wody i dodaj Knorr Naturalnie smaczne. Wszystko razem gotuj około 40 minut aż sos zgęstnieje a mięso będzie miękkie.

Gnocchi z gulaszem  - Krok 2

Krok 3

W międzyczasie zagotuj wodę i ugotuj gnocchi. Gulasz podawaj z kluskami i z kleksem śmietany.

Gnocchi z gulaszem  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do gulaszu pod koniec jego gotowania możesz dodać trochę ziół prowansalskich, na pewno wzbogacą one smak potrawy.

55

Opinie o przepisie

  • Jadwiga Hafner

    Jadwiga Hafner

    A dlaczego nie kopytka?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Mączka

    Anna Mączka

    wczoraj zrobiłam na obiad,mezczyzni byli zachwyceni tym daniem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Kozłowski

    Piotr Kozłowski

    I jestem głodny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • natalia grela

    natalia grela

    lagodne w smaku. proste niedrogie i smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Koczuba

    Danuta Koczuba

    To bym też zjadła ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Kędziorek

    Adam Kędziorek

    Uwielbiam taki zestaw :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stary Cap

    Stary Cap

    kolejny przepis na gulasz z proszku, komercyjne gówno... a gnocci tytułowe musisz sobie kupić gotowe, heh :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Gadek

    Marek Gadek

    nic szczególnego ale bardzo smaczne to taki Polski odpowiednik kopytek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Anna, to satysfakcjonujący wynik! :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Galczewska

    Anna Galczewska

    Wyjdzie .... rozkosz podniebienia :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Woźniak

    Tomasz Woźniak

    Prima

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Krawiec

    Kamila Krawiec

    Smak niezwykly delikatny-przepyszne i szybko sie robi-POLECAM!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Gölz

    Monika Gölz

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Stokłosa

    Grzegorz Stokłosa

    Smacznie to wygląda mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ella Bella Woss

    Ella Bella Woss

    Może sie załapią ale na pewno nie ZAŁAPIOM !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ella Bella Woss

    Ella Bella Woss

    A od kiedy w Polsce serwowało sie GNOCCHI ? , co za światowcy a nie wystarczy swojsko KOPYTKA ???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malgorzata Kruszyna

    Malgorzata Kruszyna

    Wolę do gulasz śląskie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Rymarz

    Teresa Rymarz

    U nas gulasz je się.z kaszą bardzo pasuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Darek Krzesiński

    Darek Krzesiński

    Ilu kucharzy, tyle sposobów na wykonanie. Jak to mówią:- Co kraj to obyczaj

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosława Jurek

    Mirosława Jurek

    Gulasz to węgierska potrawa musi mieć dużo papryki w proszku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Darek Krzesiński

    Darek Krzesiński

    Racja. Liczy się pomysł

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Rudnitzki

    Piotr Rudnitzki

    Moja siostra Kasia zamiast gnocchi serwuje kluski śląskie, a wołowina w połączeniu z sosem grzybowym, to niebo w gębie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edward Zbigniew Art

    Edward Zbigniew Art

    Żadna rewelacja . Jak gotować gulasz to bez żadnych polepszaczy zwłaszcza Knora.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Koniarska

    Hanna Koniarska

    Chyba ktoś kpi, jak można mówić o gotowych przyprawach? A ta margaryna to już samobójstwo.:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bernadetta Mazurek

    Bernadetta Mazurek

    Mięsko wołowe oprószone mąką i obsmażone krótko na małej ilości gorącego oleju. Dopiero wtedy zalewam wrzątkiem i dodaję resztę składników. Nie jest wysuszone a kolor i smak gulaszu super! Do tego kluski śląskie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Szczepański

    Andrzej Szczepański

    pewnie niezle..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Gabrylewicz

    Michał Gabrylewicz

    Po pierwsze gnocchi są z ziemniaka, z założenia. Snobizm Was zjada, kopytka to tak bardziej swojsko. I na pewno nie takie jak na waszym zdjęciu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusia Pęcherz

    Bogusia Pęcherz

    Mniam, mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Klamecki Wróblewska

    Barbara Klamecki Wróblewska

    Niezależnie czy "gotowce" czy też własna produkcja smakowicie wygląda....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiktor Fajfrowski

    Wiktor Fajfrowski

    Te "gnocchi" to przecież nasze KOPYTKA, czy po prostu kluski ziemniaczane ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Naturalnie smaczne Gulasz Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Naturalnie smaczne Gulasz Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gnocchi z gulaszem Gnocchi z gulaszem

Sposób na mięsne danie z włoskim akcentem? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na znakomite gnocchi z gulaszem! Smażona z dodatkiem pokrojonej cebuli, selera i marchewki karkówka wieprzowa ma intensywny smak. Jeżeli lubisz pikantne dania, na patelnię wrzuć także odrobinę drobno posiekanej papryczki chili. Całość zalej wodą i dodaj mieszankę przypraw do gulaszu. Gotuj do momentu, aż sos zgęstnieje, a mięso stanie się miękkie oraz delikatne. Wyrazistość mięsnego sosu łagodzą gnocchi, czyli włoski odpowiednik kopytek, podawane z łyżką śmietany. Jeżeli nie masz pod ręką klusek, możesz zaserwować gulasz z chrupkim pieczywem, zapiekanymi ziemniakami lub kaszą, na przykład gryczaną prażoną. Jako dodatek do tej potrawy sprawdzi się czerwona kapusta, która może być podana zarówno na ciepło, jak i zimno, lub surówka z pora i jabłka. Zainspiruj się naszym przepisem na włoskie gnocchi z gulaszem i przygotuj wyśmienitą potrawę, odpowiednią na codzienny obiad lub odświętną kolację. Życzymy udanego gotowania!