Kluski ruskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski ruskie

Autor: Jerzy Rezy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 sztuk

30 dekagramów

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać opłukać drobno pokroić i usmażyć ziemniaki i twarożek zemleć połączyć z cebulą jajkami i przesianą mąkę

Krok 2

Metalową łyżką formować podłużne kluski na wrzącą osoloną wodę z dodatkiem tłuszczu ugotować

Krok 3

Po ugotowaniu wyjąć łyżką cedzakową Poleć skwarkami ze słoniny usmażyć z cebulą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej