Kluski ruskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski ruskie

Autor: Jerzy Rezy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 sztuk

30 dekagramów

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać opłukać drobno pokroić i usmażyć ziemniaki i twarożek zemleć połączyć z cebulą jajkami i przesianą mąkę

Krok 2

Metalową łyżką formować podłużne kluski na wrzącą osoloną wodę z dodatkiem tłuszczu ugotować

Krok 3

Po ugotowaniu wyjąć łyżką cedzakową Poleć skwarkami ze słoniny usmażyć z cebulą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski ruskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej