
Składniki
2 sztuki
5 sztuk
30 dekagramów
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obrać opłukać drobno pokroić i usmażyć ziemniaki i twarożek zemleć połączyć z cebulą jajkami i przesianą mąkę
Krok 2
Metalową łyżką formować podłużne kluski na wrzącą osoloną wodę z dodatkiem tłuszczu ugotować
Krok 3
Po ugotowaniu wyjąć łyżką cedzakową Poleć skwarkami ze słoniny usmażyć z cebulą
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























