Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
6 sztuk
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, anchois rozdrobnij widelcem i wymieszaj z natką pietruszki, sokiem cytrynowym i olejem.
Krok 3
Pastą posmaruj grzanki, a następnie wstaw je na 2 minuty do gorącego piekarnika.
Krok 2
Dodaj do pasty sos sałatkowy Knorr i ponownie dokładnie wymieszaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej