Grzanki z anchois przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z anchois

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

6 sztuk

6 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, anchois rozdrobnij widelcem i wymieszaj z natką pietruszki, sokiem cytrynowym i olejem.

Krok 3

Pastą posmaruj grzanki, a następnie wstaw je na 2 minuty do gorącego piekarnika.

Krok 2

Dodaj do pasty sos sałatkowy Knorr i ponownie dokładnie wymieszaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z anchois - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej