
Składniki
5 dekagramów
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
10 dekagramów
1 pęczek
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo. Następnie po ostudzeniu ich w zimnej wodzie obierz ze skorupek i pokrój wzdłuż na połówki.
Krok 2
Z powstałych części wybierz żółtka i włóż je do osobnej miski. Rozgnieć je widelcem
Krok 3
Biały ser dodaj do żółtek i wymieszaj.
Krok 4
Mięso z tuńczyka lub krewetek opłucz i osusz. Mięso posiekaj i dodaj do masy twarożkowo-żółtkowej.
Krok 5
Całość polej sokiem z cytryny i przypraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
Krok 6
Z otrzymanej masy uformuj 8 kulek (tyle ile jest połówek jajek) i obtocz je w posiekanym koperku. Następnie kulki ułóż w białkach. gotowe danie układaj na liściach sałaty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej