
Składniki
5 dekagramów
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
10 dekagramów
1 pęczek
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo. Następnie po ostudzeniu ich w zimnej wodzie obierz ze skorupek i pokrój wzdłuż na połówki.
Krok 2
Z powstałych części wybierz żółtka i włóż je do osobnej miski. Rozgnieć je widelcem
Krok 3
Biały ser dodaj do żółtek i wymieszaj.
Krok 4
Mięso z tuńczyka lub krewetek opłucz i osusz. Mięso posiekaj i dodaj do masy twarożkowo-żółtkowej.
Krok 5
Całość polej sokiem z cytryny i przypraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
Krok 6
Z otrzymanej masy uformuj 8 kulek (tyle ile jest połówek jajek) i obtocz je w posiekanym koperku. Następnie kulki ułóż w białkach. gotowe danie układaj na liściach sałaty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej