Zielone kulki

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 dekagramów

4 sztuki

1 sztuka

10 dekagramów

1 pęczek

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Następnie po ostudzeniu ich w zimnej wodzie obierz ze skorupek i pokrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Z powstałych części wybierz żółtka i włóż je do osobnej miski. Rozgnieć je widelcem

Krok 3

Biały ser dodaj do żółtek i wymieszaj.

Krok 4

Mięso z tuńczyka lub krewetek opłucz i osusz. Mięso posiekaj i dodaj do masy twarożkowo-żółtkowej.

Krok 5

Całość polej sokiem z cytryny i przypraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 6

Z otrzymanej masy uformuj 8 kulek (tyle ile jest połówek jajek) i obtocz je w posiekanym koperku. Następnie kulki ułóż w białkach. gotowe danie układaj na liściach sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielone kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielone kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielone kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielone kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielone kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielone kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielone kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej