
Składniki
5 dekagramów
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
10 dekagramów
1 pęczek
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo. Następnie po ostudzeniu ich w zimnej wodzie obierz ze skorupek i pokrój wzdłuż na połówki.
Krok 2
Z powstałych części wybierz żółtka i włóż je do osobnej miski. Rozgnieć je widelcem
Krok 3
Biały ser dodaj do żółtek i wymieszaj.
Krok 4
Mięso z tuńczyka lub krewetek opłucz i osusz. Mięso posiekaj i dodaj do masy twarożkowo-żółtkowej.
Krok 5
Całość polej sokiem z cytryny i przypraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
Krok 6
Z otrzymanej masy uformuj 8 kulek (tyle ile jest połówek jajek) i obtocz je w posiekanym koperku. Następnie kulki ułóż w białkach. gotowe danie układaj na liściach sałaty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej